През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно
Коментари Харесай

Голямо захлаждане след няколко дни

 През нощта над по-голямата част от страната ще е най-вече ясно. В източните региони остават изискванията за местни гръмотевични стихии. През деня ще доминира слънчево време. Главно над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад. Максималните температури ще са от 26-27° по морския бряг до 36-37° тук-там в ниските елементи на Западна България.

Във вторник от югозапад ще се затопля, само че на изолирани места в източните региони и планините в следобедните часове ще превали и прегърми. В сряда покачването на температурите ще продължи и оптималните в доста региони от страната ще са сред 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. По-късно денем на обособени места в Западна България ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици.

В четвъртък температурите ще са към момента високи, само че към обяд от северозапад ще стартира намаляване. В четвъртък тук-там в страната, с по-голяма възможност в Западна и Централна България, а през нощта против петък и в петък - и на изток, ще има превалявания и гръмотевична активност. Има нараснала възможност за обилни местни превалявания и градушки.

През почивните дни остава с нараснала възможност за валежи, в обособени региони в следобедните часове интензивни и съпроводени с гръмотевици. Сравнително хладно за началото на юли време с оптимални температури в по-голямата част от страната под 30°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР