Два дни преди крайния срок по-малко от половината партии са

...
Два дни преди крайния срок по-малко от половината партии са
Коментари Харесай

Два дни преди крайния срок: Само 56 партии са подали отчетите си за 2020 г.

 Два дни преди крайния период по-малко от половината партии са подали докладите си за 2020 година, оповестиха от Сметната палата.

Оттам припомнят на политическите партии, че до 31 март 2021 година би трябвало да показват финансовите си доклади за 2020 година и декларациите по пример със описи на физическите лица, юридическите лица и едноличните търговци, създали дарения.

Два дни преди крайния период единствено 56 от 130 партии, които са задължени да показват докладите си пред Сметната палата, са го създали.

Последиците от непредставяне или непредставяне в период на годишните финансови доклади и декларациите със лист на донорите, са: налагане на имуществена глоба на политическата партия в размер от 5000 до 10 000 лева.; загубване правото на държавна дотация до провеждането на последващи избори за национални представители; възможност  Софийският градски съд да постанови разформироване на политическата партия, когато не са показани в Сметната палата годишни финансови отчети  за две поредни години, припомнят от институцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР