През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще

...
През нощта над по-голямата част от страната облачността временно ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето

През нощта над по-голямата част от страната облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, по-значителна ще се задържи над югоизточните региони, където към момента на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще стартира ново заоблачаване, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът ще отслабне, в Западна България и ще стихне, и там в котловините към сутринта ще се образува мъгла.

Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, по-високи по Черноморието - 15°-18°; в София към 7°.

Утре над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна, разкъсвания и повече слънчеви часове ще има по поречието на Дунав и в Североизточна България. На обособени места в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните региони - до сдържан от север. Максималните температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София - към 20°.
  
По Черноморието облачността ще е забележителна, по северното крайбрежие ще има по-съществени разкъсвания. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 23°-25°. Температурата на морската вода е 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
  
Над планините облачността ще е забележителна и тук-там ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан вятър в ниските елементи от север-североизток, а по билата от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра към 16°, на 2000 метра - към 8°.     

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР