През ноември са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни произшествияОт началото на

...
През ноември са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни произшествияОт началото на
Коментари Харесай

Близо 500 души са загинали при катастрофи през тази година

През ноември са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни катастрофи

От началото на годината са формирани над 85 хиляди фиша над 15 хиляди акта за определяне на административни нарушавания по пътищата. Данните показа заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса за пътната сигурност и ефикасните механизми за контролиране на процеса, оповестява Министерство на вътрешните работи.

През последните месеци сме очевидци на сериозните старания, които всички институции поставят, с цел да се понижат загубата на човешки живот при пътнотранспортни произшествия и трайното увреждане на няколко хиляди потърпевши в произшествия, сподели Катинов и уточни, че полицейските чиновници не престават да извършват отговорностите си с професионализъм.

Проблемът със смъртността и травматизма в резултат на пътнотранспортни катастрофи е световен и страната ни не прави изключение, сподели заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев. През последните няколко години на европейския континент България е след Румъния по брой починали на 1 милион поданици, заяви той и добави, че напъните на институциите за намаляването по този индикатор не престават. Затова и дейностите са ориентирани към сливане на всички държавни органи, локална власт, неправителствени и бизнес организации за реализиране на задачата за понижаване на загубите от пътнотранспортни катастрофи – човешки, прочувствени, материални.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи осведоми, че четирима души са починали, а 34 са ранени при 25 тежки произшествия през миналото денонощие.

В София са станали две тежки и 29 леки пътнотранспортни катастрофи, при които има един умрял и един ранен. От началото на ноември на територията на страната са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които има 52-ма починали и 733-ма ранени.

Жертвите при произшествия от началото на годината у нас са 476.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР