През месец септември най-старият български морски курорт Св. Св. Константин

...
През месец септември най-старият български морски курорт Св. Св. Константин
Коментари Харесай

Фондация Св. Св. Константин и Елена набира проекти за шести пленер Докосване на природата

През месец септември най-старият български морски курорт Св. Св. Константин и Елена още веднъж ще се трансформира в арт ателие по време на VI пленер " Докосване до природата " 2023 – конкурс по живопис. Културното събитие ще се организира от 11 до 20 септември, а уредникът - Фондация " Св. Св. Константин и Елена “ стартира конкурс за набиране на участници. Това оповестиха уредниците за Varna24.bg.

До 16 юли създатели от България и чужбина могат да аплайват за присъединяване в Пленера. Като продължение на тематиката от предходните пленери за връзката сред морето, земята и хората, тази година креативната задача към създателите е обвързвана с новия образ на к.к Св. св. Константин и Елена - обновената паркова среда и всички инфраструктурни усъвършенствания - цялост от обичаи, история, нововъведение и съвременни решения. Мисията на следващото издание на Пленера е да се разпространява изобразителното изкуство, рисувайки в действителна среда и изразявайки художествената страст в нея, черпейки хрумвания и ентусиазъм непосредствено от природата.

Творците, които желаят да вземат участие, би трябвало да приготвят креативна автобиография, пример на формуляр за кандидатстване, от пет до 10 фотоси във формат.jpeg на свои произведения с цялостното им изложение – заглавие, размери, техника, година на основаване. Журито, което позволява създателите до присъединяване, се състои от представители на уредниците, Община Варна, Съюз на българските художници, както и създатели, номинирани от фондация " Св. Св. Константин и Елена “. След разглеждане на кандидатурите журито дефинира участниците в шестото издание на Пленера, като всеки определен претендент взе участие в Пленера с най-малко три творби. Пълната информация за състезанието и нужните документи за кандидатстване могат да бъдат открити на http://artstconstantine.bg/konkurs-2023/. Документация за присъединяване в състезанието ще се приема на и-мейл [email protected], на електронен или книжен притежател по пощата или по пощальон, на адрес: Фондация " Св. Св. Константин и Елена “, к.к. Св. Св. Константин и Елена, Административна постройка, Варна 9006.

VI пленер " Докосване до природата " 2023 – конкурс по живопис се реализира с финансовата поддръжка на Община Варна посредством Фонд " Култура “ и " Св. Св. Константин и Елена Холдинг “ АД.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР