През месец май цените на жилищата в Дубай отчитат поскъпване

...
През месец май цените на жилищата в Дубай отчитат поскъпване
Коментари Харесай

Пазар, на който имотите отново поскъпват

През месец май цените на жилищата в Дубай регистрират повишаване от 0.54% по отношение на април. За въпросния месец в емирството са били осъществени 1440 покупко-продажби на обща стойност 670 млн. USD, сочат данните на локалната Агенция по вписвания (DLD). От тях 66.5% са с парцели в стадий на градеж, а 33.5% са към този момент подготвени.

„ Сделките с парцели се усилиха, откакто бяха отстранени част от рестриктивните мерки вследствие на пандемията с ковид. През месец май бяхме очевидци на търсене, аналогично на това, което е особено за след празници. Запитванията както за покупка, по този начин и за наем бяха доста повече непосредствено същия месец на предходната година”, написа в отчет на DLD

За първите пет месеца на 2020 година в Дубай са подписани 13 590 покупко-продажби за покупко-продажба на парцели на обща стойност 7.57 милиарда USD. Според анализаторите, сега пазарът на жилища в емирството претърпява V-образно възобновяване. В разбора се показва, че продавачите с оптимизъм гледат в близкото бъдеще. Увеличава се опцията за покупка с помощта на по-добрите условия по ипотечно кредитиране – за последните 15 години, през днешния ден банките оферират отлични кредитни пакети и условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР