През май рейтингът на одобрението на президента на САЩ Джо

...
През май рейтингът на одобрението на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Спад на рейтинга на Джо Байдън до най-ниското ниво, откакто е начело на САЩ



През май рейтингът на утвърждението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън спадна до най-ниската точка на неговото президентство, демонстрира ново изследване, отчитащо задълбочаване на скептицизма измежду членовете на личната му Демократическа партия, оповестява Асошиейтед прес.

Едва 39% от пълнолетните американци утвърждават представянето на Байдън като президент, съгласно анкетата на Центъра за публични проучвания на Асошиейтед прес-NORC.

Като цяло единствено към двама от 10 американци считат, че Съединени американски щати се движат в вярната посока или стопанската система е добра, до момента в който месец по-рано на това мнение бяха трима от 10 интервюирани. Тези спадове са съсредоточени измежду демократите, като единствено 33% от симпатизантите на президентската партия споделят, че страната върви в вярната посока, което е мощен спад от 49% през април.

Особен мотив за безпокойствие за Байдън преди междинните избори за Конгреса е обстоятелството, че неговото утвърждение измежду демократите възлиза на 73%, което е забележителен спад спрямо по-рано на неговото ръководство на Белия дом. В изследванията на Асошиейтед прес-NORC, извършени през 2021 година, рейтингът на утвърждение на Байдън измежду демократите в никакъв случай не пада под 82 на 100.

В същото време по-малко от един на 10 симпатизанти на Републиканската партия утвърждават президента или ръководството на стопанската система, само че този % не се разграничава от предишния месец.

Като цяло две трети от американците не утвърждават ръководството на стопанската система на Съединени американски щати от Джо Байдън. Този рейтинг е значително неизменен през последните няколко месеца, въпреки и леко нараснал от първите два месеца на годината.

Но има признаци, че недоволството от Байдън във връзка с стопанската система се е задълбочило. Само 18% от американците споделят, че политиките на президента са създали повече, с цел да оказват помощ, в сравнение с да навредят на стопанската система, което е лек спад от 24% на това мнение през март. 51% пък споделят, че ръководещите са създали повече, с цел да навредят, в сравнение с да оказват помощ, до момента в който 30% споделят, че по този начин или другояче няма огромна разлика.

45% от американците утвърждават позицията на Джо Байдън по отношение на връзките на Съединени американски щати с Русия, до момента в който 54% ​​не утвърждават. Тези проценти остават непроменени през всеки месец от началото на войната в Украйна. 73% от демократите и 15% от републиканците утвърждават позицията на президента по отношение на Русия.

Новото изследване също по този начин демонстрира, че единствено 21% от американците споделят, че имат " мощно доверие “ в способността на Байдън да се оправи със обстановката в Украйна, 39% споделят, че имат " известно доверие ", а 39% споделят, че съвсем нямат такова доверие.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР