През май 2021 година ще бъде сертифициран Военноморският координационен център

...
През май 2021 година ще бъде сертифициран Военноморският координационен център
Коментари Харесай

През май сертифицират Военноморския координационен център във Варна

 През май 2021 година ще бъде сертифициран Военноморският координационен център във Варна, който беше открит през юли и има за цел обобщаване и събиране на информацията за корабоплаването в Черно море и шерването и с сътрудниците от НАТО и съдружниците. Това заяви във Варна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който организира в щаба на Военноморски сили оперативка с видеоконферентна връзка с типовете въоръжени сили. За Радио Варна, адмирал Евтимов уточни главните задания на центъра.

" Нашата национална позиция е ние да допринесем, колкото се може повече за ситуационнта информираност в Черно море, с цел да можем като страна, ситуирана на границата на алинаса, да осигурим разбора на достатчъно знаци и предизвестия, разбора на ситуацията, което ще  спомогме при свеоевремнното взимане на  политико-военно решение. Ние имаме нашата ясна упоритост и ангажимент

Адмирал Емил Ефтимов сподели още, че в понеделник, на съвещание на Съвета по защита ще бъде разискван отчета за стратегическия обзор на защитата и програмата за развиване на въоръжените сили до 2032 година, който ще бъде показан на Министерския съвет. Що се отнася до новите патрулни кораби за Военноморски сили, адмирал Евтимов уточни, че през 2021 година, компанията от Германия, спечелила контракта за построяването им, ще влага в софтуерната база на МТГ " Делфин " и същинското строителство и залагането на кила на първия транспортен съд ще стане при започване на 2022 година. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР