През май 2017г. групата продаде двата търговски центъра Galleria Бургас

...
През май 2017г. групата продаде двата търговски центъра Galleria Бургас
Коментари Харесай

Полската група за недвижими имоти GTC може да смени мажоритарния си собственик

През май 2017г. групата продаде двата търговски центъра Galleria Бургас и Galleria Стара Загора

[Строителство Градът] Още по тематиката
Нов фонд колос от ЮАР прави имотна инвестиция

Old Mutual Group купува надзорен дял в офис плана на AG Capital " Полиграфия център "
1 апр 2018
Унгарският Wingholding купи две офис здания в София за 10 млн. евро

Контролираното от милионера Тибор Вереш сдружение прави първата си инвестиция зад граница в България
23 мар 2018
NEPI Rockcastle регистрира 10.4 млн. евро облага преди налози от бизнес парцелите си в България

Южноафриканският фонд, който стана притежател на Serdika Center и Paradise Center за 460 млн.евро, разгласява годишния си финансов доклад
21 мар 2018
България е с максимален растеж на вложенията в парцели измежду 60 страни

Обемите са нарастнали със 153% през предходната година съгласно интернационалната компания Cushman & Wakefield
19 мар 2018
Новите огромни планове в София

В столицата се строят най-много жилища и офисни здания
30 дек 2017 Фондът за дялово вложение Lone Star Real Estate Partners III, главният акционер в полската група Global Trade Center (GTC), обмисля продажбата на своите 61.13% от капитала на GTC. Това стана ясно от известие, оповестено от полската група за вложения и ръководство на недвижими парцели.

Според информацията на GTC от Lone Star са оповестили, че не възнамеряват да продават пакета с акциите си в GTC на фондовата борса, а на финансов или стратегически вложител. Инвестиционното сдружение е наело J.P. Morgan и UBS, които да съветват компанията по отношение на опциите ѝ, свързани с инвестицията в GTC, оповестяват още от полската група.

GTC в България

В портфолиото на полската група GTC влизат най-вече недвижими активи в Полша, както и офиси и търговски центрове в Букурещ, Белград, Загреб, Будапеща и София. В портфолиото на полската група GTC влизат най-вече недвижими активи в Полша, както и офиси и търговски центрове в Букурещ, Белград, Загреб, Будапеща и София. GTC стъпват на българския заможен пазар преди към 10 години с инвестицията в построяването на варненския мол " Галерия ", който в следствие продават на Петър Дудоленски през 2015 година До предходната година полската група е притежател и на моловете " Галерия " в Бургас и Стара Загора. На 19 април 2017 година обаче южноафриканският фонд MAS Real Estate афишира, че влиза на българския пазар с покупката на двата мола в пакетна договорка за 62 млн. евро. С тази продажба в българското портфолио на GTC не останаха търговски площи, а групата се концентрира в единствения ѝ план у нас, Advance Business Center, който сега се построява в София.

Строителството на първата постройка от Advance Business Center стартира с известно закъснение, само че проектът е тя да бъде приключена до април 2019 година Тя ще е 11-етажна и ще е най-високата в региона - а точно в " Младост 4 " на входа на Бизнес парк. Вторият стадий от плана на полския вложител планува още една постройка, само че с един етаж по-висока, като за нея към момента няма позволение за градеж. Полският вложител е платил близо 13 млн. евро за двата терена, на които ще се повдигнат двете административни здания, в които ще бъдат вложени общо 54 млн. евро. Първият стадий на плана ще добави на пазара към 14 500 кв. м повърхност за офиси клас А.

Към 31 декември 2017 година портфолиото на GTC е оценено на близо 1.96 млрд евро за съпоставяне с 1.84 милиарда евро за миналата година. Според финансовия доклад на GTC групата е осъществила 92.14 млн. евро брутна облага общо от всичките се активи или с близо 5 млн. евро повече от 2016 година Заради продажбата на моловете в Бургас и Стара Загора в средата на 2017 година, компанията регистрира доста по-ниска облага от българските си активи - едвам 1.88 млн. евро за съпоставяне с 2016 г,. когато облагата е била близо 6.7 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР