През май 1962 г. управителния съвет на Сентралия, Пенсилвания, организира

...
През май 1962 г. управителния съвет на Сентралия, Пенсилвания, организира
Коментари Харесай

Призрачният град, който гори вече 55 години

През май 1962 година управителния съвет на Сентралия, Пенсилвания, провежда заседание, с цел да разиска по какъв начин да подходи към новите боклуци на града.

По-рано същата година за задачата в градчето е изкопан трап с ширина 91 м, дължина 22 метра и дълбочина 15 м, за събиране на отпадъците, които доста жители незаконно изсипват към града.

Във видеото горе разберете за някои изоставени места и в Русия

Рровът бързо се препълва и управата на града би трябвало да реши по какъв начин да го разчисти. Едно решение изскача в главите на всички – отпадъците да бъдат изгорени.

Разбира се, при предприемане на такива дейности обаче, не можеш просто да подпалиш тонове с боклуци в 91-метрова яма, дълбока 15 м.

Отначало всичко върви по проект

Ровът първо е напълнен с незапалим материал, който да задържи огъня, разпален на 27 май 1962 година След като отпадъците изгарят, всичко е угасено с вода. Въпреки това обаче два дни по-късно, на 29 май, се появяват нови пламъци.

Седмица по-късно огънят продължава. Пожарникарите са озадачени, тъй като не могат да схванат от кое място идват новите пламъци. Те употребяват булдозери и лопати, с цел да разравят боклуци и да схванат какво се случва.

Guest Dr. Harold Aurand discusses Centralia, PA, a town on fire for 50 years, on @hellbenthorror Ep 057 https://t.co/yetnqEo6VI pic.twitter.com/HhIcOBfs3X
— Hellbent For Horror (@hellbenthorror) 23 октомври 2017 година
Най-накрая повода за неугасващия огън е открита

На дъното на ямата е имало 5-метрова дупка, дълбока няколко метра, цялостна с боклуци и не е могла да бъде запълнена с незапалим материал.

Тъй като дупката не е била обезопасена, след подпалването на целия трап, тя обезпечава пряк достъп до тунелите на подземните въглищни мини, върху които Сентралия е издигнат.

It gets even better, do you know about Centralia, PA? https://t.co/76woBBwi2z
— Dot (@dottweets) 5 ноември 2017 година
Съвсем скоро жителите стартират да се оплакват от неприятни миризми, които се появяват в домовете и офисите им, както и от пушек, излизащ от земята на разнообразни места в града.

Инспектор открива, че несъмнено има пожар в мините

От управителния съвет не си признават, че са запалили мините и се свързват с компанията, на която принадлежат, под предтекст, че „ пожар с незнаен генезис “ гори под града им. Представители на компанията и на градската администрация се срещат, с цел да доближат до най-ефективното, бързо и на ниска цена решение на огромния проблем.
 Сентралия, Пенсилвания Сентралия, Пенсилвания
Всички мини в града и региона са затворени, поради разрасналия се пожар и високите равнища на отделящи се отровни газове.

До решение на казуса по този начин и не се доближава

От екипа, заел се със случая, излизат две оферти за справяне с пожара, само че и двете се оказват прекомерно скъпи и неефективни. Докато хората търсят решение, пожарът към този момент се разраства на повече от 200 метра повърхност подземен, което оскъпява угасяването му извънредно доста.

От друга страна минни специалисти вършат калкулации и откриват, че в мините има задоволително въглища, че да поддържат пожара най-малко в идващите 250 години.

The Devil's Ghost Town: The Centralia Mine Fire (1962) discussed on @hellbenthorror Ep 057 https://t.co/yetnqEo6VI pic.twitter.com/H6RTa8XbzD
— Hellbent For Horror (@hellbenthorror) 31 октомври 2017 година
Оказва се, че е по-евтино да се изпразни града, в сравнение с да се угаси пожара

През 1980 година държавното управление отпуска 42 млн. $, с цел да може всички поданици на града да бъдат преместени в нови градове. От към 1000 поданици през 1980 година до 1990 година остават единствено 63.
 Сентралия, Пенсилвания Сентралия, Пенсилвания
По последни данни от 2013 година в града живеят 7 души. Днес Сентралия спада към призрачните градове по света.

ВИЖТЕ НАЙ-НЕОБИКНОВЕНИТЕ ПРИЗРАЧНИ ГРАДОВЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Guest Dr. Harold Aurand discusses Centralia, PA, a town on fire for 50 years, on @hellbenthorror Ep 057 https://t.co/yetnqEo6VI pic.twitter.com/wyIxaFPDYD
— Hellbent For Horror (@hellbenthorror) 31 октомври 2017 година
Там могат да бъдат видени облаци с газове, излизащи от почвата, напукани улици и асфалтът, който е постоянно парещ, тъй като през последните 55 години земята под града не е серпантина да гори.

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Четете още:

Най-зловещите места на Земята

Островът на котките - парадайс или пъкъл

10 злокобни места, които ще ви накарат да настръхнете
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР