През лятото започваме изграждането на ново училище с детска градина

...
През лятото започваме изграждането на ново училище с детска градина
Коментари Харесай

Фандъкова: Започваме изграждането на училище с детска градина в „Манастирски ливади - Запад“

" През лятото започваме построяването на ново учебно заведение с детска градина в „ Манастирски ливади- Запад " на терена на разрушената постройка на фонд „ 13 века България ", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

След извършена процедура от регион „ Витоша " е подписан контракт за създаване и сега тече проектирането на постройката, която включва учебно заведение, детска градина и актова зала, по този начин както е волята на донора фондация „ 13 века България ". Кварталът се развива доста интензивно и в това време няма детска градина и учебно заведение. Кметът акцентира, че през всичките тези години нейният екип работи в разговор с инициативния комитет на квартал, оповестяват от Столична община.

Днес столичният кмет ревизира построяването на нова постройка към детска градина №24 в регион „ Надежда " 3 част. Новата постройка е за 6 групи със светли и просторни занимални и спални пространства и с физкултурен салон. Очаква се до края на юни строителните действия да приключат и през лятото градината да бъде оборудвана, с цел да може през новата образователна година да приема деца.

„ Кметът на регион „ Надежда " Димитър Димов е един от кметове, които извършват в период, обектите включени в 3- годишната ми стратегия за откриване на нови места в детските градини. „ Надежда " е един от регионите, в които казусът с дефицита тук-там за деца сред 3 и 6 години се взема решение. За страдание има районни кметове, които се забавиха сензитивно и до този миг не са построили нито една детска градина ", уточни Фандъкова и напомни, че Столичната община обезпечава финансирането и поддръжката, а районните кметове имат задачата да обезпечат терени и да подхващат стъпки за създаване на нови детски градини.

В момента се сторят 21 нови здания и има подготвени планове за още 15 здания, добави още столичният кмет.

На инспекцията участваха зам.-кметът на Столичната община Ангел Джоргов и кметът на регион „ Надежда " Димитър Димов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР