През лятото трябва много да се пазим, защото това е

...
През лятото трябва много да се пазим, защото това е
Коментари Харесай

Никога не правете това, ако искате да извадите кърлеж от тялото си

През лятото би трябвало доста да се пазим, тъй като това е интервалът, през който кърлежите са доста дейни. Те могат да ни налазят, до момента в който разхождаме кучето из тревните площи или до момента в който обикаляме в парка.

Кърлежите се срещат освен в тревата, само че и по дърветата. Дори да страните от тревните терени, това напълно не значи, че ще се предпазите.

Добре е да ползвате репеленти против паразита и да внимавате доста по какъв начин се обличате и къде ходите.

Въпреки това обаче няма гаранция, че кърлежът не ще се забие в тялото ни. Ако това се случи, би трябвало да сте готови и да знаете по какъв начин да отреагирате, тъй че да не застрашавате живота си ни минимум.

Ето какво в никакъв случай не трябва да вършим, в случай че забележим, че кърлеж се е забил в тялото ни:

• Не горете кърлежа с кибрит

Това е публикуван способ за премахването на забит кърлеж. Специалисти обаче поучават да не го вършиме, тъй като е доста евентуално до момента в който нагрявате паразита, той да отдели секрет в раната. Освен това обгарянето с кибритена съчка или запалка може да докара до пострадване на кожата.
 Ако желаете да извадите КЪРЛЕЖ безвредно, необходим ви е единствено КОНЕЦ (ВИДЕО) Ако желаете да извадите КЪРЛЕЖ безвредно, необходим ви е единствено КОНЕЦ (ВИДЕО)
Лятото е в своя кипеж и всеки се стреми да прекарва колкото се може повече време на открито измежду природата. Хубаво е да сме под слънчевите...

• Не ползвайте вазелин, нито лак за нокти

Сигурно сте чували, че някои хора отстраняват кърлежите благодарение на вазелин и лак за нокти. Не го правете. По този метод рискувате кръвопиецът да се забие още по-дълбоко в кожата ви.

• Сапунена вода

Смята се, че с този разтвор е извънредно елементарно да се отстрани забит в тялото кърлеж. И все пак не ви съветваме да пробвате, тъй като рискувате да откъснете хобота му.

Най-безопасно е да посетите лекуващ доктор и да му се доверите. Така ще сте сигурни, че премахването на паразита е осъществено от експерт и в случай че се постанова някакво лекуване по-късно, то ще ви бъде назначено.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР