През лятото последното нещо, което искам, е да ходя на

...
През лятото последното нещо, което искам, е да ходя на
Коментари Харесай

Летни маршрути: Под небето на Сопот

През лятото последното нещо, което желая, е да отивам на море. Предпочитам да чувствам прохладния планински въздух, да се разхождам измежду природата и да откривам невероятни живописни гледки. Това ми се случи и в град Сопот, където нямах ни най-малка визия, че има въжен превоз.

С моя другарка разбрахме за него напълно инцидентно, откакто пристигнахме в града – от диалог на хора, запътили се натам. Настанихме се и незабавно тръгнахме към лифта. За щастие има задоволително пътни табели, с помощта на които успяхме да стигнем до него. Двупосочният билет от първа до втора станция ще ви коства 20 лв., за децата от 7 до 12 година е 5 лв., а за всички до 7-годишна възраст е гратис. Работното време през лятото е от 9:00 до 17:30 часа всеки ден.



Ако желаете да се качите пешком, ще би трябвало да отделите към 2 часа и половина, до момента в който с лифта се стига за 30 минути – задоволителни са, за да се отдадете на тишината на гората. А когато се озовете горе, пред вас ще се открие целият Сопот.  Преживяването е ужасно.

След това можете да посетите басейна на първа станция на лифта, а тъкмо против касата за билети се намира и джелатерия.

 
5 чудни места за отмора, в случай че не ви се върви на море

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР