През лятото на 1957 г. бившият състезател, превърнал се в

...
През лятото на 1957 г. бившият състезател, превърнал се в
Коментари Харесай

Новият филм за Ферари: Адреналин, бързи коли и впечатляваща Пенелопе Крус

През лятото на 1957 година някогашният играч, трансформирал се в конструктор на спортни коли, Енцо Ферари (Адам Драйвър) е в затруднено състояние.

Фалитът заплашва фабриката, която той и брачната половинка му Лаура (Пенелопе Крус) са построили от нищото.

Още по-лошо е, че бракът им също се разпада.

Загубата на сина им Алфредо продължава да тежи, а сластният Енцо е в любовна спекулация с Лина Ларди (Шайлин Уудли), от която има противозаконен наследник.

На фона на надвисналата опасност да бъде изпреварен от Maserati на пазара за бързи коли и разискванията за обединение с по-голям тръст, едно събитие може да промени нещата за Ferrari: Mille Miglia, 1000-километрово съревнование през Италия.

И въпреки всичко това е специалност, която е " смъртоносна пристрастеност и ужасяваща наслада "...

Това е сюжетът на действието в първия филм на Майкъл Ман след разочароващия Blackhat от 2015 година



" Ферари " е биографична лента по романа на Брок Йейтс " Енцо Ферари: " Човекът, колите, надпреварите, машината ", добавя Euronews в седмичното си кино ревю.

Макар да обгръща относително дребна част от живота на основния воин, във кино лентата се вижда неявяване на присъщите стилове на Ман, поради което " Ферари " се усеща необичайно стандартен от естетическа позиция.

Наративните опорни точки са налице, защото Ман постоянно се е фокусирал върху историята на мощни мъже и техните поглъщащи мании, добавя Euronews и прави паралел с " Форд против Ферари " с присъединяване на Мат Деймън и Кристиан Бейл, чието деяние беше доста по-напрегнато.

" Ферари " работи като психическа дисекция на Енцо и неговите проблеми в персоналните връзки, като и двамата с Пенелопе Круз реализират положителни резултати в пресъздаването на персонажите.

Внушителната физика на Адам Драйвър е идеална за ролята, а италианският му акцент е по-малко преувеличен спрямо " Къщата на Гучи ".

За страдание, не може да се каже нищо сходно за Шайлин Уудли, която не звучи като италианка. Може би малко македонски, само че сигурно не италиански, добавя Euronews.

Що се отнася до холивудската дива Пенелопе Крус,  тя е в изключително впечатляваща форма в ролята на покрусена от тъга майка и жена, която непрекъснато би трябвало да удостоверява мястото си в фамилията.

В един миг тя се изправя против брачна половинка си с револвер (при което свекърва й възкликва: " По-скоро бих превъоръжила Германия, в сравнение с да дам на тази жена револвер " ), а в идващия миг е на гроба на сина си, оплаквайки непоносимата му загуба.

Това, което Крус реализира, е без думи да съобщи страстите на парещо дълбока болежка, което подсигурява, че героинята ѝ не може да бъде отхвърлена като клишето за типичната италианска брачна половинка.

И преди феновете на високите скорости да се отчаят, умерено!

Тези, които обичат тръпката, имат задоволително време да се насладят на бързи коли. Състезателните подиуми са съвършено подбрани, като една от тях – нещастието в Гидицоло, ужасяваща злополука, вследствие на която умират девет души от публиката и водачът Алфонсо де Портаго (тук изигран от Габриел Леоне) – е доста мощна.

Финалът е впечатляващ и в последна сметка трансформира " Ферари " в страховит  филм. Или, както споделя основният воин Енцо: " Стартираш, с цел да спечелиш – спирачката е за по-късно ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР