През лятото хората обичат да преяждат с диня. Този плод

...
През лятото хората обичат да преяждат с диня. Този плод
Коментари Харесай

Кои хора НЕ трябва да ядат семките на динята?

През лятото хората обичат да преяждат с любеница. Този плод е толкоз апетитен и апетитен, че мъчно можем да го съпоставим с какъвто й да е било различен.

Много от феновете на дините гълтам семките, без даже да се замислят, че в някакъв миг това може да се окаже рисково за здравето им. Не става въпрос за 2 – 3 погълнати семки, а за доста по-големи количества.

Обикновено потреблението на динените семки може да аргументи храносмилателни разстройства. Това се дължи главно на плътната обвивка на динените семена, които не съумяват да се смелят на 100 %.

Според диетолозите, постоянната консумация на любеница, която не е авансово почистена от семената, може да докара до задръстване на храносмилателния тракт, както и развиване на някои патологии.

Кои хора не е целесъобразно да ядат плода със семките?

Малките деца, които са под три години, не е добра концепция да гълтам динените семки, защото съществува риск от задавяне.

Бременните дами и кърмещите майки също би трябвало да се въздържат от потреблението. Похапването на алената вътрешност напълно не е неразрешено, само че преди този момент дребните черни точици би трябвало да бъдат почистени. Те могат да се трансфорат във фактор за отключването на голям брой алергии и по тази причина с тях би трябвало в действителност да се внимава.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР