През изминалото денонощие са регистрирани 89 нови случая на коронавирус

...
През изминалото денонощие са регистрирани 89 нови случая на коронавирус
Коментари Харесай

89 нови случая и ново огнище на Covid-19 в ромския квартал на Перущица

През миналото денонощие са регистрирани 89 нови случая на ковид от 2054 взети проби, като областите Пловдив и София са с главен принос за огромния брой новозаболели. За миналото денонощие столицата е с 24 нови случая, а област Пловдив – с 12, като огромна част от тях се дължат на огнище в ромския квартал на Перущица, който беше блокиран в четвъртък сутринта. Това е трето интензивно сега огнище в ромски квартал, откакто предните дни бяха открити огромен брой случаи в Кюстендил и Самоков. Ситуацията в Самоков остава усложнена, като за миналото денонощие София област рапортува 7 нови случая. Останалите нови случи по области са от Благоевград - 3; Варна - 1; Кърджали - 2; Кюстендил - 5; Ловеч - 4; Пазарджик - 4; Перник - 2; Плевен - 7; Разград - 2; Сливен - 4; Смолян - 7; Стара Загора - 3; Шумен - 1; Ямбол - 1.

Огнище в ромския квартал на Перущица измежду евангелистка колекция

Пет от общо 12 нови случая в област Пловдив за миналото дененощие са в ромския квартал на Перущица и още двама от са от Раковски. Здравните управляващи допускат, че всеобщото предаване на инфекцията е обвързвано с евангелистка колекция, която се е провела преди дни в черква в ромския квартал, на която са участвали над 50 души.

Първият регистриран случай е на 54-годишен свещеник, който отишъл с недоволства при персоналния си доктор, диагностициран е с пневмония и е бил изпратен за домашно лекуване, само че в следствие положението му се влошило и бил признат в Инфекциозното поделение на университетската болница " Свети Георги " в Пловдив. При проучването на контактните са открити още 7 души с ковид – петима от ромския квартал на Перущица и двама от Расковски.

Така в сряда ромският квартал " Запад " в Перущица осъмна блокиран с сложени контролно-пропусквателен пункт на входно-изходните пунктове. Полицейските патрули не позволяват никой да влиза или излиза от махалата, в която живеят към 500 души. Полицейски бус разпръсква хората, събрали се на улицата. В квартала се е надигнало напрежение, защото част от хората не са били позволени да отидат на работа. Около 20 души от инфектираните и фамилиите им са сложени под карантина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР