През изминалия уикенд телескопът Субару“ в Хавай засне странен летящ

...
През изминалия уикенд телескопът Субару“ в Хавай засне странен летящ
Коментари Харесай

Вижте как мистериозен „летящ въртоп“ преминава в небето над Хавай

През миналия уикенд телескопът „ Субару “ в Хавай снима чудноват „ летящ водовъртеж “, преминаващ над нощния хоризонт. Всеки, който е следил протичащото се, евентуално просто е повдигнал плещи и му е обърнал тил. Все отново това е 2022-ра и в случай че извънземни решат да открият контакт с нас тъкмо в този момент, надали някой би се изненадал.

Въртопът се появява броени часове, откакто ракетата Falcon 9 на SpaceX изважда в космоса спътник на американската разследваща работа. Смята се, че сияещата серпантина е формирана от горната степен на ракетата след своето деорбитиране над Тихия океан и малко преди да изгори в земната атмосфера.

Всяка ракета се състои от три степени. Първата е известна като бустер – това е първият мотор, който се започва и който оказва първичния подтик, изхвърлящ обекта нагоре. Следващият мотор, който се задейства е в действителност втората (горна) степен). Той издига товара на ракетата още по-голяма височина – нещо, на което бустерът кардинално не е кадърен. Третата степен е самият товар – това може да е спътник, галактически уред, пренасящ хора или на процедура всеки един обект, който желаеме да качим в Космоса.

SpaceX изстреля тайния товар на Националната работа за разузнаване на Съединени американски щати в неделя (17 април) от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния. „ Нощната серпантина “, както Spaceweather.com я назовава, е видяна няколко часа по-късно.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР