През изминалия уикенд динозаврите се завърнаха в киносалоните с мегапродукцията

...
През изминалия уикенд динозаврите се завърнаха в киносалоните с мегапродукцията
Коментари Харесай

В българския и световен боксофис настъпи ерата на „Джурасик свят: Господство“

През миналия уикенд динозаврите се завърнаха в киносалоните с мегапродукцията Джурасик свят: Господство и светът още веднъж се покори на величествените създания. У нас филмът, който сплотява двете генерации на емблематичния франчайз и бележи епичния свършек на ерата Джурасик, безапелационно зае първото място в боксофиса с резултати от над 30 000 фенове и 380 000 лева, с което сложи връх за максимален дебют на филм от поредицата, изпреварвайки отварящия уикенд на колосалния шлагер Джурасик свят от 2015 година

Фурорът, който провокират динозаврите, е освен у нас. В международен мащаб Джурасик свят: Господствоеоглавил боксофиса в 52 страни, в 16 от които е записал връх за франчайза, а общите му доходи досега възлизат на 389 млн. $. В Съединените щати, продукцията отбелязва най-големия уикенд за филм, който не е със супергерои от началото на пандемията.

Действието на Джурасик свят: Господство се развива четири години след разрушението на Исла Нублар в Джурасик парк: Рухналото кралство и динозаврите към този момент живеят – и ловуват – наедно с хората на всички места по света. Но ще оцелее ли това взаимно битие или Денят на Страшния съд в действителност ще настъпи, тъй като над нашата планета може да доминира единствено един тип? Но кой?

Начело на Джурасик свят: Господство застава Колин Тревъроу, който режисира и най-касовия филм от поредицата досега – Джурасик свят. Тревъроу също по този начин е и сценарист, наедно с Емили Кармайкъл (Огненият пръстен: Революция). В функциите, с изключение на Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблум, влизат Джъстис Смит, Даниела Пинеда, Джейк Джонсън, Омар Си, Б. Д. Уонг, Изабела Сърмън, ДеУанда Уайз, Скот Хейз, Кембъл Скот, Дичън Лакман, Мамоду Ати и други  Продуценти са Франк Маршал и Патрик Кроули, а изпълнителни продуценти са Стивън Спилбърг, Александра Дербишир и Колин Тревъроу.

Станете част от епичния свършек на ерата Джурасик с Джурасик свят: Господство – към този момент в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР