През изминалите два дни, представители на отдел Инвестиции“ на Община

...
През изминалите два дни, представители на отдел Инвестиции“ на Община
Коментари Харесай

Община Стара Загора се включи в балканската конференция „Smart Cities and Digital Transformations“

През миналите два дни, представители на отдел „ Инвестиции “ на Община Стара Загора взеха присъединяване в конференция  на балканските страни на тематика „ Smart Cities and Digital Transformations “ – „ Умни градове и цифрова промяна “, която се състоя в София.

Събитието беше проведено от Турското посолство в България и Асоциация на експортьорите на услуги към Турското Министерство на търговията. Основен фокус се сложи върху промишлеността на осведомителните технологии – със характерен обсег на решения за образован град и цифрови трансформации.

Целта на Търговската делегация бе да се срещне и построи основа за съдействие с евентуални бизнес сътрудници от ИТ промишлеността и да се запознае със заинтригуваните български администрации, както и други прилежащи страни от Балканите.

В рамките на конференцията Росица Райкова, шеф отдел „ Инвестиции “ – направи презентация за цифровата зрялост на обществените услуги в Стара Загора и опциите за бъдещо развиване на модела за „ Умен град “. „ Местните управляващи играят основна роля за определянето на новаторски решения за стимулиране на благосъстоянието на жителите и за обезпечаване на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги. Стара Загора към този момент вкара услуги за своите жители, само че има още какво да се направи, с цел да се доближи концепцията за „ Интелигентен град “, уточни тя. Представен беше и новият рекламен видеоклип на града, с който ще бъде промотирана Стара Загора измежду задграничните вложители.

Във втората част на събитието, представителите на отдела – Росица Райкова, Пенка Донева и Вероника Петкова, взеха присъединяване в двустранни работни срещи с водещи турски компании, разработващи цифрови платформи, както за Турция, по този начин и за водещи американски ИТ компании. Екипът на Invest Stara Zagora акцентира преимуществата и опциите за вложение в района. Обсъдени бяха и способите за внедряване на най-новите нововъведения измежду технологиите в обществения бранш в Стара Загора, откриването на офиси в града и наемането на чиновници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР