През изминалите 7 години България се намира в много тежка

...
През изминалите 7 години България се намира в много тежка
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Ако не бъдат удържани, корпоративните интереси ще продължат да генерират кризи



„ През миналите 7 години България се намира в доста тежка корпоративна война . След банкрута на КТБ тази война излезе на повърхността. През последните две години тя е доста остра. Много се надявам тези корпоративни упоритости и ползи малко да бъдат удържани, тъй като в противоположен случай те ще продължат да генерират рецесии . “ Това мнение изрази пред БНР политологът и учител в Нов български университет доцент Антоний Гълъбов.
Предсрочни избори пред есента биха били най-лошият сюжет за България . Страната е пред доста сериозна рецесия и има риск политическата рецесия да прерасне в икономическа и обществена, предизвести той. 

Президентът ще търси в новия парламент поддръжка, счита Гълъбов.  

„ Той ще търси възможност  ръководещото болшинство да е доброжелателно към неговите хрумвания . “

„ Ако това Народно заседание не успее да проработи,  избори 2 в 1 ще бъдат по-скоро рискови за Радев . Българските жители просто няма да излязат на трети избори. Най-вероятно ще имаме изборна интензивност към 30%, което ще понижи изборната интензивност и на президентските избори. “

Политологът дефинира като несъответстваща формула за парламентарна република служебното държавно управление да бъде припознато да продължи като постоянно такова, тъй като „ това  значи Народното събрание да препотвърди избор, който е направил независимо президентът “.

Но 11 юли българските жители не излязоха да гласоподават, а това е доста значим сигнал, който политическите партии се пробват да подценен , разяснява Антоний Гълъбов преди.

Съгласието сред политическите партии би трябвало да мине през настоящия, наложителен дневен ред на българското общество , който е друг от този на политическите партии, означи Гълъбов в предаването „ Преди всички “.

Има условия за реализиране на единодушие, само че друг въпрос е  дали сюжетите на обособените политически обединения плануват това , акцентира Антоний Гълъбов.  Отсъствието на разговор от интервала преди конструирането на Народно събрание  според него е тревожно и е по-скоро проблем. 

Според политолога доста бързо е било осъществено „ пакетиране “ на Има Такъв Народ с Демократична България и групировката на Мая Манолова, само че по думите му задачата на Има Такъв Народ в действителност е друга – смяна на цялата политическа система, не просто реализиране на единодушие за ръководство.

Това е друг план . “

Относно вероятността първата политическа мощ да се опита да сформира държавно управление политологът предвижда:

„ Този път няма да имаме връщане на мандат. Няма да имаме търсене на съвещания отвън прожекторите. Това усилва натиска към останалите политическите обединения за поддръжка на сходен кабинет . “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР