През изминалата седмица се състояха две световни премиери на .

...
През изминалата седмица се състояха две световни премиери на .
Коментари Харесай

Премиери и фестивали в „Метроном“

През миналата седмица се състояха две международни министър председатели на. В звуковия файл може да чуете запис от спектакъла в Пловдив, както и среща с Драгомир Йосифов и Павел Балев.

Преди време с пианистката Надежда Цанова споменахме за идната премиера на първия балет на Васил Казанджиев – „ Надежда за балет “. Сега в „ Метроном “ гостува хореографът на спектакъла Арсен Мехрабян.

 Надежда Цанова (вляво), Светлана Димитрова и Арсен Мехрабян

Румяна Петрова, директорка на варненското учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов “, споделя за почналия там фестивал, който ще показа възпитаниците на учебното заведение в над 20 концерта.

С Любомир Денев-син приказваме за някои министър председатели на негови произведения, които скоро ще се състоят в чужбина, показа програмата на юбилейния концерт на филхармония „ Пионер “, както и идното посещение на състава във Виена.



Специален посетител е и клоринетистката Деница Лафчиева. Тя провежда огромен фестивал „ Виена нова “, по време на който ще има концерти, майсторски класове и конкурс.



Като част от Европейския съюз за телевизия и радио и БНР се причислява към самодейността „ Ода за мир “. Точно на 10 март над 56 радиостанции от 36 страни по света излъчиха в друго време на денонощието „ Одата на насладата “ от 9 симфония на Бетовен. БНР се включва със запис с присъединяване на Анна Томова-Синтова, Агнес Балтса, Петер Шрайер, Жозе Ван Дам, Виенски хор, Берлинска филхармония, диригент Херберт декор Караян.

Снимки: Александър Богдан Томпсън, БНР, EBU
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР