През изминалата седмица руските сили превзеха източния украински град Авдеевка,

...
През изминалата седмица руските сили превзеха източния украински град Авдеевка,
Коментари Харесай

Лондон: Руските сили се нуждаят от почивка и прегрупиране след превземането на Авдеевка

През миналата седмица съветските сили превзеха източния украински град Авдеевка, както и разположения коксов цех на север от града, след съветска атака от октомври 2023 година и се намират на фронтовата линия от 2014 година Украинските сили са се изтеглили към защита позиции западно от Авдеевка, удостоверява ежедневния отчет на разузнаването на английското министерство на защитата. Това излиза наяве от обобщение от него, оповестено в обществената мрежа X, известна до неотдавна като Twitter.

Вероятно съветските сили нямат бойна успеваемост за неотложно потребление на завладяването на Авдеевка и ще им е нужен интервал на отмора и възобновяване . В идващите седмици Русия евентуално ще се стреми последователно уголемява териториалния си надзор оттатък Авдеевка.

, че темпото на съветските настъпателни интервенции фрапантно се е забавило . Говорителят на украинската Таврийска група сили Дмитро Лиховий заяви на 19 февруари, че броят на съветските офанзиви доста е намалял през миналия ден и че сега съветските сили се прегрупират и организират интервенции по пречистване.

Лиховий означи, че съветският обстрел и авиационна интензивност също са доста намалели в региона. Украински публични лица оповестиха, че украинските сили са се изтеглили към нова отбранителна линия , която украинските сили авансово са подготвили и са укрепили на " няколко равнища ".

Руските сили евентуално ще би трябвало да създадат оперативна пауза, преди да възобновят обилни настъпателни интервенции в посока Авдеевка, или ще би трябвало да трансферират спомагателни подкрепления от други браншове на фронта в региона, с цел да запазят темпото на интервенциите покрай Авдеевка. Руските сили разполагат с налични запаси за такова укрепване в други браншове, само че ISW не е забелязал никакви индикации, че съветското командване реалокира тези запаси към Авдеевка сега. Лиховий и представителят на украинската група сили " Хортица " капитан Иля Евлаш, в противен случай, обявиха, че съветското командване евентуално ще трансферира съветските сили, насъбрани към Авдеевка, в други, неуточнени региони на фронтовата линия в близко бъдеще.

Йевлаш съобщи, че евентуално ще отнеме на съветските сили най-малко седмица, с цел да трансферират елементи от Авдеевка в борба в неуточнени фронтови зони.
 Руските военни иззеха украинско оръжие в Авдеевка
Руските военни иззеха украинско оръжие в Авдеевка

Склад с вносни муниции, танк и бойна машина на пехотата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР