През изминалата седмица Дунав пропусна златна възможност да се изкачи

...
През изминалата седмица Дунав пропусна златна възможност да се изкачи
Коментари Харесай

Макенджиев: Дунав е едно и даваме максимума от себе си

През миналата седмица Дунав пропусна златна опция да се изкачи до трето място в Група Б на Втората осмица на Първа лига, откакто приключи наедно – 1:1, при гостуването си на Септември. Евентуален триумф на "драконите " съвсем несъмнено щеше да им подсигурява конфликт с Верея в идната фаза на шампионата, който пък най-малко на хартия би донесъл повече успокоение и би нараснал шанса за избавление.

Позитивното от дуела бе, че за следващ път вратарят Благой Макенджиев се отличи с редица качествени спасявания.

Бившият пазач на Черно море и Пирин дойде в Дунав през зимата, а точно след паузата и формата на "небесносините " се усъвършенства.

И макар подчертаното израстване и като резултати, и като игра, Дунав за втора поредна година ще се бори за своето оцеляване. А директните съперници са към този момент ясни – Верея, Витоша и Септември.

Макенджиев е следващият футболист на Дунав, който загатва за положителната конюнктура в съблекалнята и другарските взаимоотношения сред играчите. Нещо, което мнозина акцентират като главен аргумент, когато става дума за продължаващата към този момент 6 мача серия без проваляне.

А споменавайки термина "добро равнище ", то самият Благой Макенджиев се нрави с положителни изяви под рамката. С две сухи мрежи в 11 срещи и редица основни спасявания, вратарят е с съществена заслуга за нараствания точков актив на Дунав, и напълно резонно попада и в разширения състав на националния тим.

Юношата на Пирин, който има договор с Дунав до лятото на 2020 година, приказва и за бъдещето си – има ли късмет да остане в Русе и през идната акция, или се е прицелил към трансфер в чужбина?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР