През изминалата парламентарна сесия приехме бюджета за тази година, както

...
През изминалата парламентарна сесия приехме бюджета за тази година, както
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Бягането от коалиционно управление не съдейства за обществено доверие

" През миналата парламентарна сесия приехме бюджета за тази година, както и приехме измененията в Конституцията, които да положат основите на правосъдната промяна. Отчитаме този факт като добра основа за стабилизиране на политическия, публичния и стопански небосвод на страната ", това съобщи Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в деклация за приоритите на партията за новата година.
 
Обичайно деклацията се чете от ръководителя Десислава Атанасова, само че изненадващо на трибуната излезе Петкова. По всичко наподобява, че точно Теменужка Петкова ще стане ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС. " Дълбоката правосъдна промяна бе подтик за приемане на България в Шенгенското пространство. Считаме този факт и за наш триумф ", сподели депутатът.
 
За актуалната пленарна сесия приоритет е работата по Плана за възобновяване и резистентност и напъните за пълноправно участие в Шенген и еврозоната, акцентира Петкова. По думите ѝ тази амбициозна задача минава през ротацията.
 
" Политическата рецесия не е преодоляна напълно и парламентарното болшинство би трябвало да постави изпитание за това ", акцентира тя. Според Петкова при съставянето на това държавно управление е съществувало политическо напрежение към въпроса с чий мандат ще се реализира ротацията през март, само че че в този момент това не важи.
 
" Бягането от естествените форми за политическо взаимоотношение каквито са съдружното ръководство и поемането на ясни политически задължения пред обществото, не спомага за генериране на публично доверие пред държавно управление и Народното събрание. Надявам се, че ротацията ще бъде мотив за нормализиране и на тази част от политическото говорене и ще ни даде опция да назоваваме нещата с същинските им имена ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР