През изминалата година пазарът на първокласни недвижими имоти в Европа

...
През изминалата година пазарът на първокласни недвижими имоти в Европа
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации в Европа за закупуване на имот

През миналата година пазарът на първокласни недвижими парцели в Европа набъбна с 5.6%, сочи ново изследване на интернационалната организация за недвижими парцели Knight Frank. Междувременно възвръщаемостта от наеми в най-търсените ваканционни дестинации в района продължава да пораства.

" За притежателите на второ жилище европейските градове оферират просвета, съгласуваност и положително качество на живот, до момента в който за вложителите те оферират мощна претовареност от наематели и относително ниски разноски за закупуване ", сподели Кейт Еверет-Алън, началник на интернационалното жилищно изследване на Knight Frank, пред CNBC.

Топ градове по растеж на цените на парцелите

Ръстът на цените на първокласните недвижими парцели в Европа, категоризирани като първите 5% от пазара в стойностно изражение е измежду най-високите в света през последната година, съгласно Knight Frank.

Берлин означи най-силния растеж на цените през годината до юни 2022 година, като парцелите от висок клас нарастнаха приблизително с 12.6 %.
 Берлин
 

Берлин

Годишният растеж слага темпа на напредък на немската столица много по-напред от този на градове като Ню Йорк (7.3%), Хонг Конг (3.1%) и Лондон (2.5%).

В тази ранглиста Берлин е следван от Единбург (11.2%), Дъблин (10.2%), Цюрих (10.2%) и Париж (8.9%).
 Единбург
 

Единбург

Най-добрите места за възвръщане на инвестицията посредством наем

Ако търсите парцел за закупуване за отдаване чартърен, най-хубавите ваканционни дестинации в Европа дават отговор на това условие, като средиземноморското крайбрежие е безконечен любимец за летовниците.

В допълнение към горните съображения, има няколко други фактора, които би трябвало да имате поради, когато купувате ваканционен дом, който ще отдавате чартърен. Те включват местонахождение - както във връзка с близостта до локалните улеснения, по този начин и във връзка с достъпа до интернационалните летища - целогодишно търсене за минимизиране на празните интервали и ликвидност на пазара.

Италианските райони Тоскана и Лигурия, южното крайбрежие на Франция и Френските Алпи, както и испанските Барселона, Марбея и Балеарските острови са измежду най-хубавите места в Европа за вложение в парцели за отдаване чартърен въз основа на тези критерии, съгласно Knight Frank.

Тоскана, да вземем за пример записва 30% нарастване на запитванията за покупка на парцел на годишна база през 2021 година, като районът съставлява две трети от всички търсения на парцели в Италия.
 Пиенца, Тоскана
 

Пиенца, Тоскана

Тосканският град Лука на река Серкио е изключително известен избор, представляващ една четвърт от поръчките на кандидат-купувачите през 2021 година дружно с Пиза и Болгери и записвайки годишен растеж на цените от 6%, съгласно Knight Frank.

Средната цена на парцела, издирван от купувачите на Knight Frank в Лука и Пиза, в този момент възлиза на към 1,7 милиона евро - много под междинното за района на Тоскана от 3,7 милиона евро. Междувременно междинните дневни наеми са 471 евро.

Конкуренцията сред купувачите се разгаря

Укрепващият $ и по-слабото евро загряват пазара на парцели в Европа, като континентът става все по-привлекателна дестинация освен за почиващите в Съединени американски щати, само че и за американските вложители в недвижими парцели.

В момента еврото се търгува покрай паритета с $, което значи, че купувачите от Съединени американски щати се радват на 15-20% отстъпка от цените на парцелите във всяка от 19-те страни членки на еврозоната спрямо юли 2021 година

През първите пет месеца на 2022 година Knight Frank записва 37% нарастване на търсенията на френски парцели от живеещи в Съединени американски щати купувачи.

" В предишното ползата от Съединени американски щати беше ориентиран към градове, предлагащи просвета и съгласуваност от Рим до Париж и от Барселона до Флоренция ", сподели Марк Харви, интернационален началник на Knight Frank.

" Сега обаче виждаме, че купувачите от Съединени американски щати се насочват към " слънчеви " дестинации, което е отклоняване от нормата ", продължи той, цитирайки възходящия интерес към дестинации като Майорка, Сардиния и Южна Франция.
 Пристанище Солер, Палма де Майорка
 

Пристанище Солер, Палма де Майорка

Тъй като Федералният запас на Съединени американски щати стяга паричната политика по-бързо от Европейската централна банка, това рали на $ може да продължи, трансформирайки Европа в конкурентна капиталова дестинация за известно време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР