През изминалата година марките трябваше да коригират традиционните си рекламни

...
През изминалата година марките трябваше да коригират традиционните си рекламни
Коментари Харесай

5 съвета за изграждане на силна инфлуенсърска програма

През миналата година марките трябваше да поправят обичайните си рекламни стратегии и да се пробват да бъдат в крайник с непрестанно изменящите се обществени канали и трендове в опит да останат настоящи и да доближат до потребителите, които са вкъщи по време на пандемията. Американците прекарват приблизително 82 минути дневно в обществените медии през 2020 година, съгласно eMarketer. Сега влиятелните лица стават извънредно скъпи и мощни - както онлайн, по този начин и офлайн. 

Работата с инфлуенсъри може да обезпечи на фирмите безчет предимства като създаване на доверие измежду главните демографски данни, хуманизиране на вашата марка и предложение на достоверен метод за ангажиране с клиентите. Този роман на трети страни кара промоцията на марката да се усеща доста по-органична и може да докара до повече продажби и позитивна информираност за марката. Ето как да изградите и поддържате мощна инфлуенсърска стратегия. 

Определете тактиката си

Стратегията би трябвало да стартира с бизнес задачата, която може да включва стимулиране на продажбите, основаване на характерен имидж на марката или създаване на общественото следване на марката. За да реализира задачата си, тя трябва да включва мощен апел за деяние. Ако бюджетът разрешава, усилването на позицията на авторитетен човек посредством разноски за реклама също може да помогне за повишение на възвръщаемостта на вложенията.

Когато разработвате тактиката си, е значимо да определите на кои пазари желаете да дадете приоритет и да имате поради, че всеки пазар ще има разнообразни нюанси. Трябва също по този начин да определите на кои платформи вашата целева публика отделя най-вече време и да изследвате инфлуенсъри в това пространство - YouTube, Instagram, Snapchat и други След като екипът Ви стигне до умозаключение по отношение на тактиката и визията за вашата инфлуенсърска стратегия, можете да се потопите в изследвания, с цел да намерите тези съвършени авторитетни лица, които ще резонират с вашия главен клиент и ще са в сходство с цялостната ви тактика и цели. 

Изградете достоверни партньорства 

Важно е да изберете авторитетни лица, които са съвместими с вашата марка и посланието на марката. След като сте разпознали тактиката си, можете да започнете да търсите подобаващи човеци, които са в сходство с вашето главно обръщение и публика. Агенции с цифров опит могат да ви оказват помощ да вземете осведомени решения. 

Намирането на човек, който към този момент е бранител на марката, е чудесна насочна точка. Инфлуенсър, който има лоялни почитатели или база от почитатели, сътрудници с други съидейници и ангажиращи се с тях фенове, ще има най-голям % на преработка за вашата компания или артикул. Повечето стратегии за въздействие се дефинират от бюджета, само че е значимо да обмислите всичките си благоприятни условия и кого желаете да насочите, преди да вземете решение.

Параметри на изграждане 

След като решите с кои инфлуенсъри ще работите дружно, организирайте брифинг, където можете да обменяте хрумвания. Важно е да работите с някой, който знае и прави оценка, че това партньорство ще бъде от взаимна изгода. Това би трябвало да помогне за привличане на лоялни клиенти във вашата компания, като в същото време дава на марката ново наличие.

С това схващане разработете общ контракт или съглашение, което ще ви помогне да постигнете задачите на компанията и обрисува авансово потреблението на наличие. Това оказва помощ на двете участващи страни, защото задава позитивен звук на партньорство, който ще се срещне при изявления и промоции. Също по този начин оказва помощ да спечелите доверието и да подобрите връзките си с тези хора. Прозрачността е основна!

Приемни отношения 

Насърчаването на взаимоотношения с краткосрочни и дълготрайни контрагенти е от изгода. В кратковременен сюжет, в случай че партньорството е мощно и двете страни регистрират повишение на познаваемостта на марката, има огромен късмет да удължите контракта. В дълготрайния сюжет имате опция да планирате и развиете въздействащи обществени моменти.

Сътрудничеството и брейнстормингът с авторитетни лица могат да доведат до ужасно наличие. Те познават най-добре своите почитатели и каналите си, тъй че отделянето на време, с цел да разберете тяхната марка и да чуете техните оферти, ще продължи доста. Малки стъпки като тази обаче могат да изградят мощна връзка и да удължат партньорството.

Наблюдавайте резултатите 

Отделете време, за да анализирате какво от вашата инфлуенсърска проглама е сработило и какво не. Без значение дали това е първият или петият ви път, когато употребявате инфлуенсър, постоянно е значимо да разберете какво се е случило. Проследете по кое време сте забелязали скокове в продажбите, в визитите на уеб страници или увеличение на почитатели.

Не се опасявайте да променяте програмата си. Много маркетингови тактики, като построяването на инфлуенсърска стратегия, включват доста проби и неточности. Имайте поради, че органичната двигателна сила може да бъде лимитирана и постоянно можете да стимулирате определено наличие посредством платена медия, с цел да разширите програмата и да осигурите по-големи, осезаеми резултати. Проследявайте всичко, с цел да намерите своя темп и сигурно ще имате триумф.

Като цяло, в случай че смятате, че инфлуенсърите са подобаващи за вашата марка, обмислете тактиката си, задачите и детайлностите по контракта. И не забравяйте да ги опознаете на личностно равнище, което ще улесни поддържането на открит разговор при показване на резултатите и разискване на тактиките, които работят и какво в тях може дас е усъвършенства.

Източник: Джуда Хоникман, основен маркетинг шеф на Slinger Bag, пред 

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР