През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете,

...
През годините държавата се държи с прокуратурата като малолетно дете,
Коментари Харесай

Лозан Панов изуми ВСС с неадекватните си въпроси към Гешев

През годините страната се държи с прокуратурата като малолетно дете, на което би трябвало да назначи аставник. Това сподели претендентът за основен прокурор Иван Гешев по време на чуването си пред Пленума на Висш съдебен съвет.

Гешев разяснява и изявления, че е подсилен от чистачката и водача в институцията, която работи:

„ Гордея се, не се срамя, тъй като за мен служебните чиновници са част от всеки един екип. Не различавам сред магистрат и чиновник. "

В отговор на въпрос дали хората в митингите по лична преценка да смятат, че има нещо неправилно в избора му или имат възражения във връзка номинацията на неговата кандидатура, Гешев отговори:

"Откровено казано - не всичко е резултат от политически напън. Моят персонален разбор се дължи на доста фактори - на наранени стопански и политически ползи. Дължи са на идеологически аргументи. "

По думите му хората на митингите могат да имат вяра, че прокуратурата е империя на злото.

„ Хората имат право на мнение и да стачкуват, просто би трябвало да съблюдават закона. Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това надали може да се случи в някоя демократична страна.

Извинявам се на българските жители, които поради мен не могат да си стигнат до работните места, детските градини и да си приберат децата, тъй като съм сигурен, че различен няма да се извини “, приключи Иван Гешев.



Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов зададе три въпроса на претендента за основен прокурор Иван Гешев по време на чуването във Висшия правосъден съвет, написа Труд бг.

Първият въпрос на Панов беше каква е ролята и какво е процесуалното качество на чиновници на Българска народна банка по отношение на думите на Гешев, че проведената незаконна група за източване на КТБ е работила с логистика от централната банка.

Редно ли е да се задава подобен въпрос от ръководителя на Върховния касационен съд, който неизбежно ще преглежда делото като трета инстанция, попита реторично основният прокурор Сотир Цацаров.

Има повдигнати обвинявания на някогашен подуправител на Българска народна банка, на тогава сегашен подуправител и на началник от надзора на кредитните институции, отговори Гешев, напомняйки, че това са обществено известни обстоятелства и се съдържат в известия на прокуратурата и изразявайки изненада, че шефът на Върховен касационен съд не е осведомен с тях.

Вчера един уебсайт разгласява имитации, „ Биволъ “ пусна една публикация, която не е вярна – това са ми критериите, отговори Гешев на въпрос на Панов по какъв начин дефинира кои медии са справедливи.

Третият въпрос на шефа на Върховен касационен съд беше по какъв начин Иван Гешев ще се отблагодари на Сотир Цацаров за поддръжката.

Този въпрос не го разбирам, аз не съм номинация на основния прокурор, а на цялата прокурорска гилдия.

Ако би трябвало да благодаря на някого, благодаря на цялата гилдия. Иначе, да, признателен съм на основния прокурор за това, че ми гласоподава доверие да съм част от неговия екип, отговори претендентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР