През февруари в Загреб е изградена Разузнавателна Колегия в Европа

...
Коментари Харесай

Европейската разузнавателна колегия отхвърли България заради недоверие към нея

През февруари в Загреб е построена ”Разузнавателна Колегия в Европа ” (Intelligence College in Europe) - платформа за продан на информация сред страните в Европейски Съюз, само че България не е призната в нея и държавното управление прикрива това, разгласи на конференция през днешния ден водачът на АБВ Румен Петков.
Според него повода за това " най-голямо партньорско обществено съмнение от 1990 година насам " са поредицата от осведомителни гафове - сривът на Търговския указател, пробивът в Национална агенция за приходите, търговията с документи за идентичност. " Не са поканени за присъединяване България, Полша, Словакия, Гърция и не са показали интерес за присъединяване на този стадий Люксембург. Това са петте страни, които имат статут на „ заедно Петко с мъжете ". Основните заключения, които се вършат, са не съмнение към разследващата общественост на България, а съмнение към министър-председателя и държавното управление.

Аргументите, които сътрудниците са коментирали, са свързани с неспособността на българското държавно управление да подсигурява информация ", означи той.
Всички останали страни в Европейски Съюз са към този момент членове на новата гилдия. Петков акцентира, че и други проблеми на България, като неприятната пътна инфраструктура и неналичието на надзор върху усвояването на евросредства, също смущават държавните управления на другите страни-членки.

" Междуинституционалните конфликти в България: президент-премиер и конфликтите съд-прокуратура. Това са неща, които безпокоят нашите сътрудници. Не на последно място, ние сме единствената страна член на Европейски Съюз, която оповести своите разузнавачи обществено. Това прави нашите сътрудници несигурни в способността ни да водим трайна политика с разследващата общественост на Европа. " Според него " по-голям пестник, по-тежък удар България не е получавала " и нито държавните управления на Луканов или Виденов не са будили такова " намерено съмнение и " демонстративно отвращение " да се работи с нас.

" Първо, осведомен ли е президентът за този акт на отменяне на България от Европейската разследваща общественост? Второ, осведомено ли е Народното събрание? Моето усещане е, че една част от министрите не знаят. Т.е. този развой на съмнение към българския министър-председател и българското държавно управление не е оценен в състава на Министерския съвет.

То няма по какъв начин да се скрие. Тези отговори би трябвало да бъдат направени на институционално равнище и аз персонално смятам, че президентът е задължен да свика КСНС на тази тематика, тъй като тази ярка проява към българското държавно управление може да повлече след себе си доста остри реакции и в други направления “, сподели още Петков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР