През есента много хора изпитват нарушения на съня и в

...
През есента много хора изпитват нарушения на съня и в
Коментари Харесай

Да спим като бебе: 3 правила за здрав сън

През есента доста хора изпитват нарушавания на съня и вследствие на това хронична отмалялост, а с този проблем може да се справите, като ограничите потреблението на кафе и алкохол и следвате още три елементарни правила, уверен е сомнологът Александър Калинкин. Той даде своите рекомендации в изявление за радио Sputnik.

Като съществена причина за нощно бодърствуване и следваща дневна унесеност през есента и зимата експертът назова последователното понижаване на светлата част на деня. Възможно е да върнете здравия сън и да подобрите качеството му даже без да приемате медикаменти, а прецизното съблюдаване на дневния режим ще помогне за това. Според Калинкин е значимо да си лягаме и да се разсънваме едновременно, даже почивните дни и празниците не би трябвало да вършат изключение.

Също по този начин, с цел да се усъвършенства качеството на нощната отмора, сомнологът поучава да ходите доста денем. „ През деня би трябвало да се опитате да сте тук-там, които са допустимо най-осветени от слънчева светлина, тъй като това е нашият главен регулатор на производството на мелатонин и циркадните ритми “, изясни той.

Третото значимо предписание е оптимално да се ограничи използването на алкохол и кафе, както и пушенето на цигари, защото те водят нервната система до възбудено положение, което провокира бодърствуване. Калинкин предложи да се заменят неприятните привички със спортни натоварвания. Според него всяка физическа интензивност, изключително заран, способства за нормализиране на съня.

Сомнологът Майкъл Броус към този момент е предложил елементарни способи за по-бързо заспиване. По-специално той предлага непоколебим режим на лягане и пробуждане. Според него даже през уикендите и на отмора не би трябвало да нарушавате нормалната рутина, с цел да спите по-добре. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР