През есенния сезон лидерът в производство на дерматологична козметика Eau

...
През есенния сезон лидерът в производство на дерматологична козметика Eau
Коментари Харесай

Предпазването на кожата - колкото по-рано, толкова по-добре

През есенния сезон водачът в произвеждане на дерматологична козметика Eau Thermale AVENE стартира новаторската линия, предоставяща антиоксидантна грижа за кожата на лицето - A-Oxitive .

Новата серия беше показана в клиника Derma Vita от доктор Катя Паскова - кожен лекар с над 30-годишен опит в медицината, който описа по какъв начин околната среда въздейства на кожата и какъв брой значимо е младите девойки да защитят кожата си от прибързано стареене .

 козметика кожа Avene

„ Абсорбирането на фини прахови частици става освен посредством вдишването, само че и посредством кожата ни. Това води до генериране на оксидативен стрес, който форсира стареенето на кожата . Ето за какво младите девойки също би трябвало да пазят кожата си от нездравословните въздействия. Както знаем - предварителната защита е най-хубавата отбрана. Avene A-Oxitive дава подобаващата грижа в 4 стъпки, от която дамите на 30 години се нуждаят, с цел да поддържат и запазят сияйния и юношески тип на кожата във времето ”, разяснява доктор Паскова.

Оксидативният стрес е този, който е породен под действието на околната среда, и води до нарушение на клетките, разбра още екипът на Edna, пред който доктор Катя Паскова изясни повече за въздействието на околната среда върху кожата :

„ В резултат на нездравословните фактори клетките имат един електрон по-малко, а това ги прави дейни. По своя път повреждат и другите кафези, нарушавайки ДНК, с цел да вземат един електрон и да се стабилизират. Така се лишава от колагена и еластина, а кожата наподобява атонична и повяхнала. Оксидативният стрес се отразява и на нашето вътрешно положение – предракови и ракови болести, които се появяват под негово деяние. Образуването на тези нестабилни молекули е под действието на нездравословните фактори от околната среда – стрес, слънце, нездравословна храна, радиоактивни талази. “

 козметика кожа Avene

За да ни помогне в битката против оксидативния стрес, новата серия на Avene - A-Oxitive, съдържа четири продукта, обогатени с скъп провитаминен комплекс – антиоксидантен серум, аква крем, нощен пилинг крем и крем за околоочния силует . Благодарение на антиоксидантното си деяние, продуктите A-Oxitive се борят против първите признаци на стареене на кожата – фини линии, загуба на искра и несиметричен загар .

Серията е предопределена за възрастовата група към 30 година „ Като кожен лекар виждам, че всички след 25-годишна възраст би трябвало да употребяват вярната козметика според от вида кожа “, показа доктор Паскова за Edna. „ След 25 години ние би трябвало да използваме този вид козметика, тъй като всички хора са подложени на оксидативен стрес – ние не можем да избягаме нито от нездравословните частици, нито от увреждането от околната измежду, от въглеродния двуокис. Колкото по-рано предпазваме клетката, толкоз по-добри са резултатите. “

А каква е разликата в съставките при A-Oxitive и останалите серии на Avene? „ Основното тук е провитаминният комплекс . В тези, които са за по-напреднала възраст, към този момент имаме артикули, които са по-липидни, възстановяващи структурата – серията DermAbsolu съдържа вещества, които имат повече хиалуронова киселина, повече възстановяващи размера вещества. Тук структурата е лека, приятна, тя не е плътна, концепцията е да защищава, а не да възвръща размера “, изяснява доктор Паскова.

Важно е и в каква поредност използваме както дневните артикули (антиоксидантен серум и аква крем), по този начин и тези с нощно деяние (нощен пилинг крем и крем за околоочния контур). „ Серумът се слага първо, по-късно кремът, като при някои хора с мазна кожа може да се ползва единствено серума. Но при потребление на корективна козметика е добре да се нанесе серум, след това крем, а по-късно и корективната козметика, тъй като по този метод кожата е изцяло предпазена “ , поучава доктор Катя Паскова.

„ При нанасяне на нощните артикули наложително би трябвало преди този момент да сме почистили кожата. След това нанасяме пилинг крема, който е възстановяващ. Той излющва повърхностния пласт напълно леко, съдържа ретиналдехид с такова деяние, и провитамин Е – той е токоферол, който в действителност възвръща и детоксикира.”

 козметика кожа Avene

Д-р Паскова споделя, че през дългогодишната си процедура се доверява постоянно на Eau Thermale AVENE, защото разполагат с артикули за всяка една възраст и разнообразни проблеми на кожата. „ Сериите за лице са на доста високо равнище “, споделя тя, а измежду останалите преимущества на Avene тя показва стерилната термална вода, удобството на дозатора, качеството на почистващите артикули, както и наличието на ретиналдехиди :

„ Повече от 30 години употребявам артикули с пилинг деяние. Затова за мен е извънредно значим нощният крем – денем от време на време нанасям единствено серум. Бързайки по-късно, и някаква лека промяна. Но нощната серия е извънредно значима, като съм употребила PhysioLift, DermAbsolu, в този момент пробвах и А-Oxitive, тъй че мога да кажа, че с тази лека конструкция може да се употребява от всяка възраст, само че е предопределен за възраст към 30-те. “

 козметика кожа Avene
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР