През двугодишния преходен период (който ще последва след оттеглянето на

...
През двугодишния преходен период (който ще последва след оттеглянето на
Коментари Харесай

Лондон вярва, че ще може да търгува с ЕС при настоящите условия и през преходния период


През двугодишния временен интервал (който ще последва след отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз през март 2019 г.), Лондон ще може да търгува с Европейски Съюз при актуалните условия и да се възползва от преимуществата на участието си в единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз. Това се показва в писмо, изпратено до ТАСС в петък вечерта от ръководителите на три английски ведомства: министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Грег Кларк, финансовия министър Филип Хамънд и министърът по Брекзит Дейвид Дейвис.

Както акцентира ТАСС документът е адресиран до английската бизнес общественост, като задачата му е да насърчи фирмите и да ги убеди, че измененията, с които ще се сблъскат след Брекзит в действителност са разбираеми и предсказуеми.

"Целта ни е да симулираме цялата гама от съществуващите ни механизми, от артикули и селскостопански артикули до финансови услуги, което значи, че всяка компания, без значение дали е огромна или дребна, ще може да търгува с Европейски Съюз по същия метод, както днес", пишат министрите.

"Това ще продължи, до момента в който настъпи моментът да се създадат нужните промени за ново партньорство в бъдеще", се споделя още в документа. "Също по този начин планираме да работим с Европейски Съюз, с цел да подсигуряваме, че Англия е включена в споразуменията за свободна търговия, по които понастоящем е страна по силата на участието си в Европейски Съюз. "

Кларк, Хамънд и Дейвис също по този начин обрисуваха обстановката директно след Брекзит, пред която ще се изправи Обединеното кралство във връзка с пазара на труда, където са наети забележителен брой жители на Европейски Съюз. Министрите са уверени, че жителите на Европейски Съюз ще могат "да продължат да идват, живеят и работят в Обединеното кралство, защото няма да има нови бариери пред заетостта".

"Ще въведем скица за регистрация на новопристигналите в подготовката за нашата бъдеща имиграционна система, само че това няма да сложи спомагателна тежест върху фирмите по време на интервала на изпълнение", увериха те. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР