През днешния ден ще преобладава слънчево време, на места в

...
През днешния ден ще преобладава слънчево време, на места в
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават: След топлите дни идва рязка промяна на времето, сняг и студ

През днешния ден ще доминира слънчево време, тук-там в низините и котловините - мъгливо. След обяд от запад облачността ще се усили и до вечерта ще има превалявания от дъжд, на повече места в западната половина от страната. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, който в Дунавската низина краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са сред 11° и 16°, в София - към 12°, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще остане малко по-ниско от междинното за месеца.

През нощта облачността бързо ще се раздра и ще намалее, над по-голямата част от страната до ясно време . Ще духа слаб югозападен, в Североизточна България – до сдържан западен вятър. Минималните температури ще са най-вече сред 1° и 6°, в София – към 2°.

В петък (5 януари) ще доминира слънчево време . След обяд облачността над Западна България ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София – към 10°.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан, по високите елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони – сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде най-вече забележителна. Късно вечерта в събота и през нощта против неделя от юг ще завали дъжд , над към 1800 m - сняг.

В неделя превалявания от дъжд ще има на доста места, повече като количество ще са в Югозападна България. В източната половина от страната югозападният вятър ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала. В началото на новата седмица, с насочване напразно в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува леден въздух . Температурите бързо и доста ще се намалят . Ще бъде облачно.

В понеделник ще вали дъжд , само че със захлаждането в доста региони от Северна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг ; до вечерта и по Южното Черноморие ще завали сняг.

Във вторник преваляванията ще са от сняг , само че ще са на по-малко места и ще са най-вече слаби. Ще бъде студено, в доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход, дневните съвсем на всички места към този момент ще са под нулата.

В сряда вероятността за превалявания понижава още. Облачността ще е променлива, вятърът - север-северозападен, до сдържан. Сутринта ще е с минимални температури сред минус 10° и минус 5°, денем ще стартира стопляне, оптималните температури ще са сред минус 4° и 1°.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево , сутринта студено, денем още малко ще се затопли .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР