През декември ще можем да наблюдаваме слънчево затъмнение и два

...
През декември ще можем да наблюдаваме слънчево затъмнение и два
Коментари Харесай

Магия в небето: слънчево затъмнение и още звездни явления през декември

През декември ще можем да следим слънчево затъмнение и два метеорни потока - Геминиди и Урсиди . Това оповестиха от Московския планетариум, предава по информация от TACC.

На 14 декември ще има цялостно затъмнение на Слънцето. Максималната фаза на затъмнението (1.025) се чака в 19:13 часа московско време, само че тя няма да може да бъде следена от съветска територия.
 От 2 до 8 декември стартира мощен съдбоносен интервал за 3 зодии  От 2 до 8 декември стартира мощен съдбоносен интервал за 3 зодии  От 2 до 8 декември стартира мощен съдбоносен интервал за 3 зодии  От 2 до 8 декември стартира мощен съдбоносен интервал за 3 зодии
„ Общата фаза на затъмнението ще продължи 130 минути и ще премине в тясна линия на лунната сянка през Чили (Чилийския езерен окръг) и Аржентина (северната част на Аржентина Патагония). Частични етапи на затъмнението ще бъдат забележими в Южна Америка, Полинезия, Антарктида и Африка “, обясниха учените.
 image2_16x9.png Хороскопът за ДЕКЕМВРИ: доста значим месец, цялостен с обрати и чудеса На фокус
Лунната сянка ще навлезе на Земята в 17:32 по московско време в централната зона на Тихия океан , покрай Маркизките острови. Постепенно лунната сянка ще се измести на югоизток, увеличавайки размера си. След това ще прекоси източната част на Тихия океан и в 19:00 часа московско време ще навлезе в Южна Америка в Чили. Придвижвайки се на изток, сянката ще пресече Андите и ще попадне в Аржентина . В 19:13 ч. московско време ще настъпи най-голямата фаза на затъмнението , при която височината на Слънцето над хоризонта и продължителността на етапа ще доближат най-много.

В допълнение към слънчевото затъмнение, през декември жителите на Земята ще видят и два метеорни потока.

Първият метеорен поток ще бъдат Геминидите, с пикова интензивност през нощта на 15 декември . През нощта на 23 декември метеорите Урсиди ще доближат оптималната скорост .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР