През далечната 1979 година в България се случва нещо, което

...
През далечната 1979 година в България се случва нещо, което
Коментари Харесай

Помните ли асамблеята „Знаме на мира“? Вижте как България изненадващо си спечели уважението на ООН и ЮНЕСКО (ВИДЕО и СНИМКИ)

През далечната 1979 година в България се случва нещо, което печели за страната ни благосклонностите и утвърждението на целия свят. По самодейност на дъщерята на Тодор Живков в София се организира първото издание на Международната детска асамблея „ Знаме на мира “. По това време Людмила Живкова е член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия и заема поста ръководител на Комитета за просвета, което на процедура е културното министерство на страната. Людмила Живкова е мотор на асамблеята, която жъне голям триумф, а авторитетни организации като Организация на обединените нации, ЮНЕСКО и УНИЦЕФ я дефинират като отлична крачка напред в битката за мир. Мотото на „ Знаме на мира “ е „ Единство, творчество, хубост “. Специално за проявата в столичния комплекс „ Младост “ е издигнат парк „ Камбаните “, където децата, гостуващи за асамблеята разпростират гения си.
Помните ли асамблеята " Знаме на мира "? Вижте по какъв начин България изненадващо си завоюва уважението на Организация на обединените нации и ЮНЕСКО (ВИДЕО и СНИМКИ)

За първото издание гостуват малчугани от 79 страни, а в комплекса са инсталирани 68 камбани от България и чужбина. Големият триумф трансформира проектите и от еднократна, асамблеята стартира да се организира на всеки 3 години. Тя продължава и след преждевременната гибел на Людмила Живкова, която си отива от този свят на 21 юли 1981 година, едвам на 38 години. „ Знаме на мира “ завършва дефинитивно след измененията в България при започване на 90-те години на предишния век.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР