През април ще видим една от най-големите продукции, идвали някога

...
През април ще видим една от най-големите продукции, идвали някога
Коментари Харесай

Британският актьор Надим Нааман, в ролята на Фантома: Фантомът на операта е за това да бъдеш приеман и обичан

През април ще забележим една от най-големите продукции, идвали в миналото у нас. „ Фантомът на операта ”, истинската режисура на Андрю Лойд Уебър, идва в зала 1 на НДК с 14 преставления, шест от които към този момент са разпродадени. През януари най-дълго играният театър на Бродуей означи 36 години на сцената. Игран е на 19 езика пред 160 милиона фенове по целия свят.

В обилната продукция, пресъздаваща атмосферата на Парижката опера и трагичната любовна история на героите, вземат участие над 100 души – артисти, балетисти, музиканти и симфоничен оркестър. 230 костюма излизат на сцената, а подготовката за спектакъла – построяването на сцената, декорите, озвучаване и осветяване, с която са ангажирани над 150 души, ще отнеме 10 дни преди премиерата му в София на 11 април.

„ Фатомът ” е от тези представления, в което всички съставки се сливат съвършено ”, споделя Надим Нааман, един от най-известните мюзикъл актьори в целия свят и реализатор на основната роля. Именно него ще забележим през април в България.



„ Музиката е невероятна, историята се развива в едно доста характерно място и време – в Парижката опера – и публиката го намира за доста сантиментално. Спектакълът има достоверните костюми, сценографски дизайн, оркестърът – тези съставки се комбинират и те връщат обратно във времето. Независимо къде са по света, хората обичат да избягат и да погледнат към друга ера ”, изяснява Нааман на какво се дължи триумфът на мюзикъла.

Още като възпитаник той играе в разнообразни продукции, само че присъединяване му в учебната режисура „ Исус Христос суперзвезда ” е повратната точка в неговия живот. През годините взе участие в постановки по целия свят, снима телевизионни и игрални филми. Влиза в облика на Фантома за първи път преди 20 години и това го трансформира в интернационална звезда.

„ Музиката е доста красиво написана ”, споделя Надим за „ Фантомът на операта ”. „ И няма значение какъв брой години съществува това зрелище, мелодиите са към момента доста известни. ”



Според изпълнителя на основната роля, който от 17 години играе в мюзикъла, главната концепция на „ Фантомът на операта ” е за това да бъдеш признат и да искаш да бъдеш обичан. Да не съдиш хората за това по какъв начин наподобяват.

А за това къде се намира в този момент в своята кариера споделя: „ Представлението продължава да се връща в живота ми и е изиграло избрана роля да дефинира кой съм. И в този момент се усещам доста комфорно с това кой съм. Вече не давам отговор на въпроса каква ми е мечтаната работа, тъй като в този момент изживявам точно това. ”

Представленията на мюзикъла са от 11 до 21 април в зала 1 на НДК. Билети се продават в системата на Eventim.

 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР