През 90-те години войната беше за миналото. Тогава имаше много

...
През 90-те години войната беше за миналото. Тогава имаше много
Коментари Харесай

Андрей Райчев пред Дарик: 3 март в българската история не символизира Русия, а Санстефанска България

" През 90-те години войната беше за предишното. Тогава имаше доста тежка препирня за предишното, която продължи 10 години, раздели нацията на две и доближи до трагични детайли, тъй като се чупеха орисите на милиони. " Чупеха " е левият метод да се каже, " променяше " е по десния метод. Сега отново виждаме изострен разговор за предишното, само че този спор не визира хората. Ако това беше покруса, това е фарс. Ако това беше драма, това е шоу. Ако това беше всеобщо, в този момент това е изцяло затворено в елита - то е елитна препирня ".

Това разяснява в " Стълбището " по Дарик радио социологът Андрей Райчев.

На въпрос проблем ли е за " Възражане ", че се радикализираха, социологът уточни, че техният проблем по-скоро е да се дерадикализират и да стартират да си търсят съдружници.

Запитан дали дейните младежи сеинтересуват от " злободневните мутрихроники ", Андрей Райчев изясни, че те се интересуват по собствен метод и основното – доста незадълбочено. " Не тъй като не знаят задоволително, те нямат подтекст, никакъв подтекст ", разяснява той.

По думите му 60 на 100 от българите считат, че България не би трябвало да оказва помощ на Украйна, само че въпреки това 60 на 100 мислят, че ние би трябвало да останем в Европейски Съюз и НАТО, и то лоялни съдружници. Според него тези две статистики са несъвместими.

" 80 на 100 не харесват държавното управление, само че повече от 40 на 100 споделят да остане ", сподели още Андрей Райчев.

Според него светът няма да свърши, в случай че 3 март не е народен празник, само че това е спор за опаковката. " 3 март е обичайният празник на Царство България, по-късно той е сменен с 9 септември и бива възобновен от Великото Народно събраниена базата на това, че не може партиен празник да е нацонален. Възстановяват този 3 март, мен в случай че питате, механично, необмисляйки и махайки единствената дата, която е подобаваща за това – 6 септември, тъй като това е датата на нашата цялостна автономия. Тогава не взимат 6 септември по една доста идиотска причина – близо е до 9 септември ", изясни социологът.

По думите му 3 март в българската история не символизира Русия, а символизира Санстефанска България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР