Ремонтът на моста на река Марица в Пазарджик, който трябваше

...
Ремонтът на моста на река Марица в Пазарджик, който трябваше
Коментари Харесай

Ремонтът на моста на Марица в Пазарджик пак се отлага

Ремонтът на моста на река Марица в Пазарджик, който трябваше да стартира през идващия месец, още веднъж се отсрочва. Това заяви кметът на общината Петър Куленски. Причината: Новите политически земетресения довели до следващо спиране на връзката сред централна и локална власт.

Заздравяването на оборудването, което поема главния трафик от Родопския регион на Пазарджишко, е напълно в ресора на страната като собственик. Многократно са водени диалози с доскорошното раководство на Министерството на районното развиване, а при започване на тази година беше обявено, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) е осигурила 17 милиона лв. за строително-монтажните работи. След рухването на държавното управление обаче връзката сред общината и двете държавни ведомства замряла. Куленски добави, че предстоят нови диалози, тъй като е неприемливо да се неглижира нещо, което директно визира сигурността на жителите.

В края на януари след извършени срещи сред новото управление на общината с мининистъра на районното развиване Андрей Цеков и управата на АПИ бе оповестено, че е планувано финансиране за ремонта на моста, чието положение към този момент е сериозно, откакто с години не е поддържан добре. Плановете тогава бяха през март да се разгласят публичните поръчки, през юни да стартират и строително-монтажните действия, а до есента осъществяването да е завършило. Изпълнението на този проект обаче за следващ път се отсрочва, както към този момент няколко пъти се е случвало през годините обратно все по същата причина - промяна на властта и спиране на връзката сред новите отраслови държавни чиновници с локалната власт.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР