През 2025 г. Япония ще тества нова технология за използване

...
През 2025 г. Япония ще тества нова технология за използване
Коментари Харесай

През 2025 година Япония ще започне да използва летящи базови станции

През 2025 година Япония ще тества нова технология за потребление на летящи базови станции за телекомуникационни услуги.

По време на Световната конференция по радиокомуникации в Дубай бяха утвърдени четири честотни ленти като интернационалните стандарти за летателни базови станции. Япония предложи тези четири честотни ленти, защото те са съвместими с HAPS – стратосферният аероплан, чието създаване е водещо за Япония.

Базовите станции на неговия ръб ще употребяват честотните ленти 1,7 GHz, 2 GHz и 2,6 GHz. Тези три честоти са в основата на клетъчните връзки. „ Платинената “ честотна лента от 700 до 900 мегахерца, която разрешава по-добри мобилни услуги, ще работи в Европа, Африка, Северна и Южна Америка и елементи от Азия.

Безпилотните летателни апарати HAPS летят в стратосферата на височина от 18 до 25 км и се преглеждат като телекомуникационно съоръжение от последващо потомство за възстановяване на свързаността в небето и в морето.

Споразумението, реализирано на Световната конференция по радиокомуникации, ще даде подтик на японския бизнес в чужбина. Страната чака да изнася безпилотни летателни апарати, телекомуникационни системи, технологии за смарт телефони и системи за действен надзор под формата на пакети.

Но с цел да се вкарат HAPS в международен мащаб, на всеки обособен пазар би трябвало да се дефинират нужните софтуерни критерии и режими за узаконяване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР