През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки

...
През 2024 г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки
Коментари Харесай

Изтичат важни срокове за оценките при хората на ТЕЛК и НЕЛК

През 2024 година изтича 5-годишният период на направените самостоятелни оценки на потребностите и отпуснатата месечна финансова поддръжка по реда на Закона за хората с увреждания на лицата с доживотен период на експертните им решения на ТЕЛК/НЕЛК. Съобщението е на " Агенцията за обществено подкрепяне ".

За да няма спиране в обезпечаваната поддръжка подсещаме на хората с трайни увреждания да ревизират периодите на оценките си и при нужда да подадат заявление-декларация в дирекция " Социално подкрепяне “ по сегашен адрес по комфортен за тях метод – персонално или посредством упълномощено лице, посредством лицензиран пощенски оператор, в това число посредством услугата за електронна предложена поща, по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване или на електронната поща на дирекцията.

Повече информация за способите за подаване на заявки може да намерите на следния линк: https://asp.government.bg/request-app/.

Необходимите документи са оповестени на формалната електронна страница на Агенцията на следния линк: https://asp.government.bg/bg/deynosti/podkrepa-na-horata-s-uvrezhdaniya/individualna-otsenka-na-potrebnostite/.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР