През 2023 г. няколко български тенисисти ще бъдат финансирани от

...
През 2023 г. няколко български тенисисти ще бъдат финансирани от
Коментари Харесай

Андреев, Денчева и Константинова ще получат финансиране от ITF


През 2023 година няколко български тенисисти ще бъдат финансирани от ITF. Международната федерация разгласи, че тази година общо 51 играчи при експертите, юношите и девойките ще получат грантове по програмата „ Grand Slam Player Development “. Сред тях има трима българи – третата ни ракета при мъжете Адриан Андреев, както и Росица Денчева и Йоана Константинова.

Андреев, Денчева и Константинова са в листата с играчи, които ще получат грантове в размер на 25 хиляди $, които да им оказват помощ за разноските, съпътстващи участията в шампионати през годината.

Програмата „ Grand Slam Player Development “ е учредена от шампионатите от Големия шлем през 1986 година Нейната цел е да подкрепя млади играчи от разнообразни страни и райони, предоставяйки им повече благоприятни условия да играят на най-високо равнище. От започването си досега програмата е предоставила финансиране на стойност 58 млн. $ за развиването на млади играчи.

Сред тенисистите, получили финансиране по програмата през последните години, са Каспър Рууд, Онс Жабур, Елена Рибакина и Хуберт Хуркач. „ Grand Slam Player Develpment “ е помогнала за развиването и на няколко първенци от Големия шлем в лицето на Рибакина, Густаво Куертен, Симона Халеп, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко.

„ Както постоянно сме щастливи да влагаме в развиването на тениса и бихме желали да поздравим всички играчи, които ще получат финансиране по програмата „ Grand Slam Player Development “ през 2023 година Макар че през годините доста от подкрепените от нас тенисисти да съумяха да изградят сполучливи кариери, за нас продължава да е отлично да виждаме позитивното въздействие, което програмата оказва на младите гении във всички точки на света “ – сподели шефът на борда на Големия шлем Уго Валенси.

„ Винаги сме вярвали, че младите играчи от целия свят би трябвало да получат благоприятни условия да осъществят капацитета си, без значение къде се намират и какви запаси имат разполагаем. Чрез програмата „ Grand Slam Player Development “ шампионатите от Големия шлем не престават да демонстрират своето предпочитание да оказват помощ на бъдещите звезди. Чудесно е да виждаме какъв брой доста тенисисти, които в предишното са били подпомагани по програмата, в този момент се изявяват на най-високото равнище в тениса. Нямаме самообладание да забележим по какъв начин ще се развие кариерата на всички тенисист, които ще получат финансиране през тази година. Пожелаваме им всичко най-хубаво през 2023″ – добави президентът на ITF Дейвид Хагърти.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР