През 2022 година туроператорите очакват да расте процентът на реализираните

...
През 2022 година туроператорите очакват да расте процентът на реализираните
Коментари Харесай

Туроператорите започват 2022 г. с повече предпазливост, но и повече оптимизъм

През 2022 година туроператорите чакат да пораства процентът на осъществените пътувания и на приходите от туризъм. Възстановяването ще е страхливо и гладко, като известно ускорение се чака през второто полугодие показват от „ Обединение бъдеще за туризма “ (ОБТ).

Туроператорите стартират 2022 година с повече нерешителност, само че и с повече оптимизъм, както и с вярата множеството дестинации да се отворят за пътешестване, показва Павлина Русева от ОБТ.

„ На хората в действителност доста им се пътува и изключително след интервали на рецесия усещат мощна потребност от това да сменят местоположението си, да осъществят някакъв обществен контакт. “

Все още има нужда да бъде преодоляно напрежението сред туроператорите и клиентите поради връщането на дължими суми за неосъществени ваканции заради пандемията и да бъде върнато доверието във компаниите.

„ Спешно се нуждаем от промени в закона за туризма и съществуването на клаузи, които да бъдат адаптивни по отношение на самите контракти и договорни връзки, които имаме с клиентите, надлежно с метода на обезпечаване “, уточни Павлина Русева.

След застоя се чака засилен интерес към обиколните турове. Постоянните промени в рестрикциите и условията постановат туроператорите да са гъвкави и адаптивни в предлаганите стратегии.

Затруднение към момента ще има при екскурзиите, които включват няколко страни. Фирмите ще изпитват дефицит на качествени екскурзоводи и фрагменти за офисите.

През второто полугодие се чака и оживление при круизните ваканции. Ще продължи търсенето на екзотични дестинации като Малдиви, Доминикана, Кения и Занзибар, които са главните дестинации за лятото, съгласно Павлина Русева.

„ Първи и съществени ще бъдат, несъмнено, Турция и Гърция измежду нашите почивки, само че ще има почивки и в други дестинации от Европа като Хърватска, Италия също, най към този момент в регионите на Сицилия. Като тип опция са и Хърватска и Албания, Тунис също. “

По ред аргументи се чака и повишаване на туристическия артикул.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР