През 2022 г. в Болярово започва изпълнението на проекти с

...
През 2022 г. в Болярово започва изпълнението на проекти с
Коментари Харесай

Проекти с европейско финансиране за над 5 млн. лева стартират в Болярово


През 2022 година в Болярово стартира осъществяването на планове с европейско финансиране на стойност над 5 млн. лв., заяви на постоянния си месечен брифинг кметът на крайграничната община Христо Христов.

Проектите, които кметът открои, са построяването на комплекс за интегрирани услуги за малцинствата в Болярово и подмяната на водопроводната мрежа в най-голямото село в общината – Стефан Караджово.

Реконструкция за 1,9 млн. лв. ще бъде направена на 80 % от водопроводната мрежа в Стефан Караджово. Целта е замяна на компрометираните и непрекъснато авариращи тръби. Очаква се това да понижи доста сегашните 70 % водозагуби по трасето. Финансирането е обезпечено от Предприятието за ръководството на дейностите по запазване на околната среда, сподели Христов.

Новият обществен комплекс ще предлага разнообразни типове поддръжка за уязвимите групи. В него ще бъдат разкрити и 13 нови работни места за личен състав. Финансирането на интегрираните услуги за малцинствата е на стойност 300 хиляди лв.. Болярово извършва плана взаимно с общините Смядово и Ветрино. Общият бюджет е за над 1,4 млн. лв. и е обезпечен по Норвежкия финансов механизъм. 

В общината следва да бъдат осъществени също планове за поправки на улици, тротоари, читалища, учебното заведение в Стефан Караджово. Осигурени са и европейски средства за създаване на детски и спортни площадки. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР