През 2022 г. мюнхенската компания ще започне масово производство на

...
През 2022 г. мюнхенската компания ще започне масово производство на
Коментари Харесай

BMW показа хибриден автомобил, най-мощният в историята на марката

През 2022 година мюнхенската компания ще стартира всеобщо произвеждане на огромния хибриден кросоувър XM, който ще бъде най-мощният автомобил в историята на BMW.

Компанията показа нов концептуален автомобил, наименуван XM, който би трябвало да даде визия за идния флагмански кросоувър на баварската марка. Новият модел ще бъде най-луксозният и мощен автомобил в гамата на немския авто производител.
 Снимка 555439
Източник:

Разработката на автомобила е осъществена от експерти от спортното М-подразделение на компанията от Мюнхен, която тази година чества своя 50-годишен празник. След спортния автомобил M1 от 1978 година, XM е вторият самоуправляващ се автомобил на BMW, създаван в миналото от служащите на M Division.

Прототипът е оборудван с нова силова установка, състояща се от бензинов мотор и електрически мотор, които развиват общо 750 конски сили и 1000 Nm въртящ миг. Големият кросоувър е в положение да форсира от място до 100 км/ч за по-малко от четири секунди.
 Снимка 555441
Източник:

Останалите механически детайлности към момента се пазят в загадка, само че може да се допусна, че като главен задвижващ елемент се употребява 4,4-литров бензинов V8 с мощ 625 конски сили от спортния седан BMW M5 CS. Електрически мотор, захранван от батерия, обезпечава в допълнение сцепление и спестовност на гориво. Превозното средство ще може да изминава от 50 до 80 километра извънредно на електрическа двигателна сила.
 Снимка 555442
Източник:

Отличителни черти на екстериора на концептуалния автомобил са тясна диодна оптика, 23-инчови джанти с 14 спици, както и големи осветени " ноздри " на радиаторната решетка, които неотдавна се трансфораха в признак на спортните M-модели на BMW.

В салона има необикновен таван с тримерен образ, обшит със скъпа кафява кожа и заден диван с меко покритие. Отпред са инсталирани спортни седалки с подсилена странична опора, както и волан с наклонени горни и долни сегменти и червени акценти.
 Снимка 555440
Източник:

От компанията означиха, че BMW XM е първообраз, към този момент непосредствен до серийния образ на новия модел. Той ще влезе в поточната линия на американския цех в Спартанбърг (Южна Каролина) през 2022 година Автомобилът ще се конкурира с първокласни спортни кросоувъри като Aston Martin DBX, Lamborghini Urus и Porsche Cayenne Turbo GT. Предполага се, че цените за кросоувъра ще стартират от 160 000 $, написа Аautonews.
 Снимка 555438
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР