През 2022 г. любимата на милиони българи минерална и изворна

...
През 2022 г. любимата на милиони българи минерална и изворна
Коментари Харесай

DEVIN празнува 30-ия си рожден ден като реновира източници на минерална и изворна вода в цяла България

През 2022 година обичаната на милиони българи минерална и изворна вода DEVIN чества своя 30-и рожден ден. По мотив юбилея компанията се ангажира с реставрацията на естествени източници на минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ се осъществя взаимно с Националното съдружие на общините в Република България.

Като пазарен водач „ Девин “ ЕАД осъзнава своята роля да поставя грижа за обществото и да въодушевява с образеца си. Сред източниците на ентусиазъм са старите български обичаи, свързани с построяването и потреблението на чешми за социална приложимост. Кампанията има за цел да построи мост сред традициите и бъдещата приложимост на източниците на минерална и изворна вода.

„ Приемаме доверието, което потребителите имат в нас към този момент 30 години, като огромна отговорност. Затова имаме вяра, че е наш дълг да обърнем внимание на естествените източници на минерална и изворна вода, като поставим старания за тяхното реновиране и предпазване. Неслучайно избрахме датата 22 март – Световен ден на водата, с цел да дадем старт на самодейността „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “. Надяваме се, че с помощта на нея ще възстановим една забравена традиция, само че и ще съхраним чешмите за публично прилагане за идните генерации, “ сподели Борислава Налбантова, изпълнителен шеф на „ Девин “ ЕАД.



„ С тази самодейност подсещаме, че като хора наш дълг е да върнем на природата и обществото това, което ни дават, като възраждаме традициите, демонстрираме почитание към бъдещето и възпитаваме посредством персонален образец и ентусиазъм “, Кремена Цветкова , шеф отдел „ ПР, връзки и издания “ на НСОРБ.

Конкурсът се реализира взаимно с Националното съдружие на общините в Република България. Всяка община, на територията на която има чешма с минерална или изворна вода, има опцията да кандидатства с план за реновирането й. Срокът е до 16 май 2022 година След краят му петчленно жури ще дефинира обектите, които ще бъдат реновирани през лятото.

Инициативата е част от дълготрайната акция на „ Девин “ ЕАД „ Извор на смяна “, чиято цел е позитивното въздействие върху заобикалящата среда. Сред главните политики на компанията е както грижа за чиновниците, по този начин и в дълготраен ангажимент към обществото, неговото блаогсъстояние и подобряването на околната среда. С реновацията на чешми за публично прилагане компанията се надява да въодушеви хората и да увеличи тяхната ангажираност към възстановяване и поддържане на заобикалящата ни среда.

===

За „ Девин “ ЕАД

От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.  

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.

Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

От март 2022 година „ Девин “ ЕАД е първата българска компания, притежател на влиятелния документ B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР