През 2021 г. официалната статистика регистрира 258 987 пътнотранспортни произшествия

...
През 2021 г. официалната статистика регистрира 258 987 пътнотранспортни произшествия
Коментари Харесай

Грешният завой може да струва живот!

През 2021 година формалната статистика записва 258 987 пътнотранспортни катастрофи с телесни повреди в Германия. Най-честата причина за тези произшествия се оказа погрешно държание на участниците в злополуката при завиване, придвижване на заден ход, влизане и излизане - 46 741 случая и 227 убити души. Това излиза наяве от данните за произшествията на Федералната статистическа работа.

Изследователите на произшествията отдават продължаващия висок брой катастрофи и смъртни случаи на разнообразни аргументи, измежду които разсейването и невниманието се открояват по-специално. Съответно, многочислените участници в придвижването явно са невнимателни, тъй като просто са прекомерно заети със своите смарт телефони. Твърде доста водачи към момента употребяват мобилните си телефони без система за свободни ръце.

Друг необятно публикуван неприятен табиет, който откривателите на произшествията виждат като отрицателен, е навикът на доста водачи да не поглеждат през рамо, когато завиват. Ако погледнем по-нататък статистиката за произшествията, прави усещане, че повече от една четвърт от произшествията в Германия се случват на кръстовища, тъй като участник в придвижването подценява преимуществото при завиване или секване. Подобни злополуки при завиване и секване са по-чести измежду младежите и младежите на възраст от 17 до 24 години и над 65 години, демонстрират съответните изследвания.

Експертите отдават сходни конфликти по-специално на обстоятелството, че кръстовищата съставляват изключително предизвикателство, защото там би трябвало да се работи по комплициран сюжет на пътния трафик. И явно прекалено много участници в придвижването са претрупани. Особено съдбовно е, че небрежното или погрешно държание при завиване или завиване доста постоянно води до съществени произшествия, които могат да доведат до тежки пострадвания, изключително за по този начин наречените уязвими участници в придвижването като пешеходци или велосипедисти.

Правилното завиване в действителност не е толкоз мъчно. Основният приоритет при такива маневри постоянно би трябвало да бъде - взор през рамо, оптимално внимание и непрекъсната подготвеност за прекъсване! Поглеждането през рамо, което инструкторите по кормуване неведнъж акцентират и практикуват като обикновена част от образованието на лидера, задачата е да се отстрани мъртвата точка посредством завъртане на главата встрани при промяна на лентата или завиване. Ако не погледнете обратно през рамото, това може да аргументи съществени произшествия, в случай че има други участници в придвижването в зони, които не се виждат в огледалата на автомобила.

При завиване е също толкоз значимо да посочите това желание овреме благодарение на знака. Когато завивате, постоянно би трябвало да сте готови за велосипедисти или пешеходци, които могат да се появят ненадейно. Ето за какво е нужен табиет за бързо прекъсване. За да избегнете недоразумения, целесъобразно е също да осъществявате зрителен контакт с пешеходците и/или велосипедистите, когато завивате на кръстовища и да поддържате връзка с тях, в случай че е належащо.

Освен това всички специалисти по сигурност на придвижването и откриватели на катастрофи изискват да се концентрирате изцяло върху трафика, когато завивате. Защото в такива комплицирани пътни обстановки грешките могат да се случат бързо и в най-лошия случай могат да костват животи. Следователно възбраната за потребление на смарт телефон по време на шофиране важи особено тук!
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР