През 2021 г. (на 14 април) отбелязваме 200 години от

...
През 2021 г. (на 14 април) отбелязваме 200 години от
Коментари Харесай

Представят програмата на националните чествания – „Двеста години от рождението на Георги Раковски“

През 2021 година (на 14 април) означаваме 200 години от рождението на огромния български будител, възрожденец и бунтовник Георги Раковски.

По мотив националните празнувания на годишнината министърът на защитата Красимир Каракачанов и министърът на културата Боил Банов ще вземат участие в конференция, проведена от Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ от 11.00 часа, в постройката й.

Водещ на конференцията ще бъде началникът на Военната академия и ръководител на Инициативния комитет за национално отбелязване на годишнината от рождението на Раковски - генерал-майор доктор Груди Ангелов.

В конференцията посредством видеоконферентна връзка ще се включат и представители на локалната власт, членове на Инициативния комитет, които ще показват идните събития и действия, отдадени на живота и делото на Раковски, в градовете София, Велико Търново, Пловдив, Сливен, Карлово, Котел, Панагюрище и Раковски.

Тържествата ще преминат под почетния патронаж на Министерството на културата.

Военната академия носи името „ Георги Стойков Раковски “ от 5 март 1946 година, когато то й е обещано с регентски декрет. Тя е най-старото висше военно учебно заведение в България, основано е преди 109 години, и е главната просветителна институция у нас по въпросите на сигурността и защитата, гражданско-военните връзки, военното изкуство и оперативната съгласуемост със съюзническите армии от НАТО. В нея се правят и научни проучвания по въпросите на националната сигурност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР