През 2021 г. много хора в САЩ напуснаха доброволно работните

...
През 2021 г. много хора в САЩ напуснаха доброволно работните
Коментари Харесай

Три съвета за успех, след като напуснете работа

През 2021 година доста хора в Съединени американски щати напуснаха непринудено работните си места. Икономическата наклонност стартира при започване на годината и продължава и в този момент. Позната е като “Голямата оставка ”, “Голямото овакантяване ” и “Голямото разбъркване ”.

Само предишния месец 4,2 милиона американци са напуснали работа. Очакванията отсега нататък сочат, че наклонността ще продължи.

Независимо дали желаете да промените кариерния си път, да станете бизнесмен или да пробвате работа на свободна процедура, има няколко неща, които ще ви оказват помощ да оцените своите умения преди да подадете известието за овакантяване.

Според Джойс Уест, съветник по професионално развиване, положителната подготовка преди напускането има голямо значение за триумфа ви.

Поставете си цели и планирайте стъпките си

Уест предлага да анализирате актуалната обстановка в дълбочина и да изясните своите цели за бъдещето.

Запитайте се, желая ли да напусна работа и по-късно незабавно да стартира нещо ново? Имам ли финансовите благоприятни условия да не работя известно време?

Не желаете да напуснете неразумно и по-късно да осъзнаете, че разполагате с по-малко средства, в сравнение с са ви нужни, нали?

Необмисленото овакантяване може да ви сложи и в обстановка, в която да разберете, че не може елементарно да си намерите нова работа.

Уест предлага да съставите проект и да си поставите цели. Така ще елиминирате напрежението и може да си дадете време, в което да се справите с “прегарянето ” - като отидете на почивка или на посетители на член на фамилията, написа CBNC.

Оценете се

Като съветник по кариерни въпроси Уест е пособия на прохождащи бизнесмени и хора на свободна процедура да се оправят с провокациите на пътя, по който са поели. Един от нейните най-популярни семинари превежда клиентите й през седем оценки на личността, които разкриват техните идеални условия на работа, стилове на учене и черти на характера.

Уест предлага да употребявате някои принадлежности за самокритика. Например, “PrinciplesYou ” на Рей Далио или пък “Clifton Strengths Finder ”. Може да проучите икигай - японски метод на мислене, който ще ви помогне да разберете задачата си.

Според Клифтън, би трябвало да претеглите своите прерогативи и дефекти и по-късно да ги подредите в няколко категории: тактика, осъществяване, взаимоотношения и въздействие.

Когато направих тази самокритика, открих, че от най-силните ми 10 черти единствено една попада в категорията осъществяване, споделя Уест. Тя имала също по този начин пет качества в категория тактика. Така съумява да си изясни, за какво изпитва проблеми със спазването на крайни периоди.

Поработете върху мрежата си от контакти

Според Уест, едно от “най-трудните ” неща за хората, които вършат оценка на уменията си след овакантяване, е, че от време на време те желаят да създадат фрапантна смяна и може да са отчасти квалифицирани за нея.

Тук идва ролята на мрежата от контакти.

Независимо дали търсите нова позиция като чиновник, или ще стартирате личен бизнес, контактите са страховит инструмент, който ще ви помогне да съумеете.

Важно е кого познавате. Кой ще ви помогне да бъдете поканени на изявление? Кой ще ви обезпечи достъп до нещо, за което не изгледате квалифицирани на хартия?

Открийте своя наставник. Тази задача може да бъде също толкоз лесна, едвам се обърнете към другар. Използвайте обществените мрежи, с цел да откриете някой, който работи или е обвързван със сферата, към която проявявате интерес.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР