През 2020 г. станахме свидетели на арт инсталация, състояща се

...
През 2020 г. станахме свидетели на арт инсталация, състояща се
Коментари Харесай

Пеещата робо уста се завърна и е по-добра от всякога

През 2020 година станахме очевидци на арт апаратура, състояща се от робо уста и нос, която пее непрекъснат поток от молебствия, генериран от изкуствен интелект.

Тази апаратура съставлява „ опит, чиято цел е да изследва опциите за основаването на нещо, което се приближава до божествените и предизвикващи страхопочитание същества, като извършва евентуално безкрайна поредност от религиозни рутини и църковни служби чрез самообучаващ се програмен продукт “, пишат създателите на тази технология в своя уебсайт.

Крайният резултат е леко злокобен и много занимателен. Убедете се сами:

Гледката начело е също толкоз смущаваща.

>

От основаването си през 2011 година до момента робо устата несъмнено претърпява развиване (макар че ужасяващия дизайн остава същият). Само чуйте по какъв начин е звучала преди.

Екипът, виновен за най-новия музикален план, има за цел да накара слушателите да се замислят както за изкуствения разсъдък, по този начин и за вярата.

„ Във всичките форми на религиозни вярвания връзката и общуването с свръхестественото се реализира посредством разнообразни способи на медитация и молитва – написа екипът. – Какво се случва с един самообучаващ се програмен продукт, който извършва съвсем всички молебствия – канонични или персонални – познати на човечеството? “.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР