През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са

...
През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са
Коментари Харесай

Инвестиции за 1 млрд. лв. през 2020 г. отчете Лъчезар Борисов

През 2020 година по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани планове на стойност над 1 милиард лв., което е връх за последните 6 години. Това осведоми министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на работно заседание при премиера Бойко Борисов.

" Постигаме връх по линията на привличане на вложения по време на рецесия. Сертифицираните планове са 34, като 17 от тях са във високотехнологично произвеждане и услуги “, уточни министърът.

По думите му с тези планове се разкриват нови 4500 работни места, което спрямо 2019 година е съвсем два пъти повече.

Министър Борисов рапортува, че продължава насърчаването на към този момент съществуващи планове, като употребяваният бюджетен запас е на стойност 16,4 милиона лв.. Той съобщи, че става въпрос за 23 търговски сдружения, с които са непокътнати над 5134 работни места. Проектите, които са подкрепени, са на стойност 438 милиона лв..

Министърът на стопанската система изясни, че във връзка с микро и дребните компании в първите седмици на 2021 година ще бъде доразплатен ресурса за преразгледаните над 3300 компании, като към вчерашна дата започва разплащането на договорите към междинните предприятия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР