През 2020 г. норвежкото архитектурно студио Helen & Hard завърши

...
През 2020 г. норвежкото архитектурно студио Helen & Hard завърши
Коментари Харесай

Да се изгубиш в ледения рай: луксозните къщи на дървета с изглед към фиорд в Ода, Норвегия

През 2020 година норвежкото архитектурно студио Helen & Hard приключи 2 къщи на дърветата Woodnest - неповторима идея, съгласно която къщите са закрепени за живи борови дървета на стръмните скатове на Ода, Норвегия. ВИЖ В ИНСТАГРАМ!

През 2023 година, същият екип показва две спомагателни къщички, наречени Mountaintop cabins, с цел да се трансфорат в общо четири. Подобно на своите прародители, тези дребни жилища са окачени на шест метра над горската земя. Всяка кабина е прикрепена към жив бор със стоманена яка, предлагайки особено пространствено преживяване, напомнящо за приключенията, свързани с катерене по дървета.

Всяка кабина Mountaintop заема едвам петнадесет квадратни метра и разполага с ръчно издълбана дървена вана, както и с пестящо място легло, което се спуска от тавана с едно натискане на бутон.

Сгушени в топла първокласна къщурка на дърво, в Woodnest ще гледате към величествения фиорд Хардангер. С панорамна панорама към заснежените планини, отпуснете се и наблюдавайте залеза, поставете краката си нагоре и си починете в гнездото.

Всяка къщурка на дърво е с повърхност от 15 кв. м и е проектирана по този начин, че дървото (с дребна поддръжка от непознати структури) да устоя цялата тежест на къщичката на дърво. Дървото живее вътре в структурата в средата на къщичката, като показва нашето почитание и благодарност към природата и външния свят. Интериорът е завършен благодарение на най-хубавата дървесина от черна елша, а екстериорът се слива с естествената среда, наподобявайки норвежката " конгла " (борова шишарка). Вътре ще откриете ръчно направени столове, проектирани и създадени в Норвегия от Eikund.
 width=
В взаимозависимост от физическата ви подготовка разходката от паркинга до къщичките на дърветата може да отнеме до 30 минути. Има композиция от стоманени и дървени стъпала, както и вървене по естествена каменна пътека и неравни равнища. Тази разходка, макар че е къса, изкачването нагоре е стръмно, би трябвало да дойдете готови с положителни обувки и облекла за вървене. Тоалетната и душът се намират в къщичката на дървото (знаем... можете ли да повярвате?!).

 След като пристигнете в гнездото, няма да ви се постанова да излизате, с цел да се погрижите за някоя своя " работа ". За гостите са обезпечени кърпи и тоалетна хартия.

Woodnest Originals
Слаб сезон (октомври-март)*:
Работен ден: 3300 NOK, (Норвежка крона), 288,92 Евро
Уикенд (петък-неделя):7800 NOK, 682,76 евро

Силен сезон (април-септември + празници)*:
Работен ден: 4400 NOK
Уикенд: (петък-неделя): 8800 NOK
 
*Всички цени са за 2 лица
Допълнителен човек: 700 NOK на човек на вечер

Woodnest Mountaintops Woodnest
Нисък сезон (октомври-март)*:
Работен ден: 4300 NOK
Уикенд (петък-неделя): 9800 NOK

 Висок сезон (април-септември + празници)*:
Работен ден: 5400 NOK
Уикенд (петък-неделя): 10 800 NOK

Хранителни услуги:
Пакет Lovenest: 990 NOK (блюдо със сирене за добре пристигнали, включващо бисквити, плодове, шоколад и апетитен сайдер локално производство)

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР